Nästa artikel
Varför tjuvdrar elbilen ström?
Bilfrågan

Varför tjuvdrar elbilen ström?

Publicerad 13 december 2022
”Vår Volkswagen ID.3 förbrukar el då den står stilla i garaget.”

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga: Vår Volkswagen ID.3 förbrukar el då den står stilla i garaget. Jag kom att uppmärksamma detta då bilen stått i garaget sex dagar, laddad till 80 procent då den parkerades, men med bara 64 procent kvar knappt en vecka senare.

Kollade med verkstaden men fick inte någon förklaring. Är detta något som andra uppmärksammat?

LP

Svar: Nej, vi kan inte säga att vi noterat att ID.3 tjuvdrar ström. Vi Bilägares långtestbil råkade visserligen ut för en del buggar men vi hade inga liknande problem med vår ID.3. Vi ställde därför denna fråga till Volkswagen Group, som svarade att batteriet ska hålla laddningen betydligt längre vid de förhållanden som frågeställaren beskriver.

”Normalt sett så är det ingen förbrukning eftersom högvoltsbatteriet inte är påkopplat när tändningen är av. Det enda vi kan tänka oss som kan påverka detta är om kunden har en återkommande klimatkonditionering inställd i bilen som går igång under vissa tider. Om det inte är så, skulle vi rekommendera kunden att kontakta en Volkswagen-verkstad för närmare undersökning.”

Vid senare kontakt berättar ägaren att batteriet fungerar som det ska och att det inte förlorat någon mer energi vid stillastående.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 13 december 2022 Ehm, har inte varit med om…
  • 13 december 2022 Fast detta fel pekar nog…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.