Nästa artikel
Varför är bilens strålkastare så dyra?
Bilfrågan

Varför är bilens strålkastare så dyra?

Publicerad 2024-06-24 05:00
Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga: Numera har vissa bilmodeller LED-strålkastare. Då kan man inte byta glödlampan utan måste byta hela strålkastaren, vilket ju inte är billigt eller bra för miljön. Och tänk när man ska byta båda. Har ni kollat eller tagit upp detta? Detta vet nog inte bilägare när dom köper en bil med dessa strålkastare.

Kennet

Svar: I alla biltester Vi Bilägare gör så redovisar vi förutom fakta som mått och vikt, krocktest, lastmått, kupémått, säkerhetsfunktioner, utrustning, testdata, mediefunktioner och ekonomi även reservdelar och bland annat pris på just nya strålkastare. Det har vi hållit på med i många herrans år. Biltesterna i Vi Bilägare ger ett antal viktiga reservdelspriser som våra läsare kan jämföra med konkurrerande bilar. 

Vi hade också en diskussion på Bilfrågan om priser på baklyse och strålkastare för något år sedan då en ny främre strålkastare till lyxiga Hongqi e-HS9 uppgavs kosta drygt 25 000 kronor. Priser på över 20 000 kronor för en LED-strålkastare är inte ovanligt, enligt en sammanställning Vi Bilägare gjort.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 2024-06-26 13:54 Men nu killgissar du bara…
  • 2024-06-25 20:23 Man får se till att ha…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.