Nästa artikel
Bilfrågan: Varför lyser gul lampa?
Bilfrågan

Bilfrågan: Varför lyser gul lampa?

Publicerad 19 augusti 2021
"Verkstaden hittar inget fel. Så varför fortsätter airbag-lampan att lysa?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har en Toyota Prius plug in 2017 där min airbag-lampa på passagerarsidan lyser gul hela tiden. Och den slocknar inte när man kör. I min medföljande instruktionsbok står det att lampan ska tändas när tändningen slås på, utföra en systemkontroll och sedan slockna, för att visa att kontrollen är utförd och klar. Verkstaden hittar inget fel. Så varför fortsätter den att lysa?
Tomas Hamberg

Svar:
”Att varningslampan för krockkudden lyser betyder att något kan vara fel, eller att det ligger kvar en tidigare felkod som gör att systemet varnar. Varningslampan för detta är dock röd och sitter vid instrumenteringen framför föraren. Om denna tänds rekommenderar vi att omgående kontakta en auktoriserad Toyota-verkstad. Men på bilägarens beskrivning låter det som att det är varningslampan för urkopplad passagerarkrockkudde som lyser? Den har en manuell i-/urkopplingskontakt (se instruktionsboken kapitel ”1-2. Barn och säkerhet”)
Skulle det dock inte handla om det rekommenderar vi bilägaren att kontakta en auktoriserad Toyota-verkstad och lämna in bilen för kontroll.”
Erik Gustafsson, Toyota Sweden

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.