Bild
Nästa artikel

Bilfrågan: Varför alltid ”MLB”?

Bilfrågan

Varför ser man så ofta registreringsnummer som börjar på MLB i reklam? Vi Bilägare svarar.

FRÅGA:
Jag har under åren noterat att påfallande många nya bilar, oavsett fabrikat, i reklambroschyrer och annonser har samma registreringsnummer i serien MLB. Är det för att exempelvis MLB 803 ser snyggt ut, som det har avsatts för reklamändamål? Regnumret saknas i vägtrafikregistret. Efter vilka principer lånar Transportstyrelsen ut dessa plåtar för olika reklamfotograferingar?

Henrik S

SVAR:
Det finns ett stort behov av att ha registreringsnummer till filminspelningar och reklamfotograferingar där man inte vill använda fordonets riktiga registreringsnummer. Vi har därför reserverat registreringsnummer som börjar på MLB för dessa ändamål. Registreringsnummer som börjar på MLB delas därför aldrig ut som ett ”vanligt” registreringsnummer utan hela nummerserien är spärrad till film- och reklamändamål.

I samband med att vi lånar ut skyltarna så talar vi om att MLB-skyltar aldrig får användas på fordon som kör på allmän väg. Fordonet ska köras på inhägnat område med dessa skyltar på.

Karim Barsoum, Transportstyrelsen

Kommentarer

#1
2017-06-27 09:34

Det är olaglig att ha fejk regnr. Vad gör man om olycka händer under reklamfotograferingar? Betalt man trängselskatt med MLB* skyltar?

#2
2017-06-27 09:47

Eftersom MLB-skyltade bilar bara framförs på avspärrade och inhägnade områden så passerar de inte vägtullar.

#3
2017-06-27 16:09

MLB, Mycket Litet Bruksvärde?

#4
2017-06-27 22:09

Många Likadana Bilar :-)

#5
2017-06-28 05:59

Mindre Licens Betald

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.