Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Vad är det för fel på den trasiga fläkten?

Bilfrågan: Vad är det för fel på den trasiga fläkten?

Bilfrågan

"Nu sitter det en ny fläkt så den borde väl inte ha bränt den också?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga
Min Renault Megane 2011, köpte jag i juni i år och då fungerade inte kupéfläkten. Säljaren tog bilen till en verkstad och vad de gjorde vet jag inte men fläkten fungerade efter verkstadsbesöket, men bara i cirka två veckor. Då lämnades bilen till Mekonomen där man sa att fläkten hade bränt så man bytte den och allt verkade fungera som det skulle, men efter knappt två veckor så var det samma fel igen. Har kontaktat säljaren igen men har ej fått något svar vad man tänker göra så min fråga till dig är vad kan det vara för fel? Nu sitter det en ny fläkt så den borde väl inte ha bränt den också?
Mats Janebrink

Svar:
Märkligt. Men det är svårt för oss att svara på vad det kan vara för fel. Har inte fläkten en särskild säkring? Mekonomen lämnar garanti på sina reparationer och reservdelar, så jag tycker att du ska vända dig till den verkstad som reparerade bilen senast. Inte till någon annan! Då faller Mekonomens ansvar för att rätta till felet.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tror du att den trasiga fläkten kan bero på?

Kommentarer

#1
2019-11-15 16:06

En fläkt kan inte bli bränd på så kort tid. Måste vara något annat elektriskt fel typ reostat (motstånd). Om nu fläkten överhuvudtaget blivit bytt? Men varför kontakta Vi Bilägare när man istället kontaktar Mekonomen och få det fixat på garantin.

#2
2019-11-15 20:18

Varför ska säljaren ansvara för en trasig fläkt på en 8 år gammal bil? Den kan ju inte antas vara i nyskick direkt...

#3
2019-11-15 22:39

Har inte haft någon trasig kupéfläkt på mina Renault, inte på någon annan bil heller som jag haft.

#4
2019-11-18 11:00

Sannolikt kontaktproblem eller hjärnsläpp!

#5
2019-11-18 11:27

Troligen ett kontaktproblem det gäller (bara) att hitta vilket kontaktstycke det är , jag har erfarenheter av sådana problem på äldre Megane

#6
2020-04-16 20:31

En fransk bil, kör med framrutan öppen... enklast..

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.