Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Stolen sjunker!

Bilfrågan: Stolen sjunker!

Bilfrågan

"Har en Hyundai ix20 -10. När jag kör med bilen så sjunker stolens höjdinställning mer eller mindre." Vi Bilägare svarar.

Vi Bilägare svarar på vardagar på läsarfrågor om bilar och trafik.

FRÅGA:
Har en Hyundai ix20 -10. När jag kör med bilen så sjunker stolens höjdinställning mer eller mindre. Under längre turer sjunker den mest. Jag har fått två olika uppgifter om stolens funktion, en säger att den är hydraulisk och en att den är mekanisk. Jag hoppas och tror att ni kan lösa detta.

Gunnar Mårtensson, Karlskrona.

SVAR:
Justeringen av stolens höjd är mekanisk. Du bör nog låta kontrollera om det förekommer något fel på själva justerdelen.

Bengt Dieden, Vi Bilägare

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?

Kommentarer

#1
2013-09-10 11:32

Jag förstår att frågeställaren är frustrerad. Tänk dig själv, man sitter och kör och så kommer man långsamt allt längre ner i bilen, allt närmare golvet. Kan tänka mig att det är en märklig känsla, även om jag aldrig har erfarit något liknande i en bil. Men jag har en stol i mitt kontor med gaspatron, drar jag i spaken så sjunker jag långsamt ner... kan tänka mig att det är något liknande. Fast mekanismen är mekanisk i Hyundai? Säkert bara en justeringssak, någon skruv som kanske inte är tillräckligt åtdragen.

#2
2013-09-10 16:35

Det är Hyundai.s version av trötthetsvarnare..när stolen sjunkit till lägsta höjd är det dags att ta en paus.. :)

#3
2013-09-10 18:19

Har man sjunkit så lågt att man köper eländet .. kan man väl sjunka lite till!
;o)

#4
2013-09-10 22:10

Har uppmärksammat samma problem på flera Fiat Fiorino då jag kör dom i jobbet. Får pumpa upp stolen efter varannan timmas körning.

#5
mcregor
2013-09-11 06:28

Fullständigt okänt fenomen i min Golf - har man pumpat upp stolen så står den kvar i samma läge. Märkligt att en mekanisk anordning successivt kan sjunka,

#6
2013-09-11 19:57

Jag tror det är Hyundais version av att ha ätit för mycket till lunch och att man bör vänta ett tag innan man kör bilen igen. Rätt klokt egentligen, efter att man ätit och blivit mätt så blir man gärna dåsig och det kan ju ha en negativ effekt på ens säkerhet i trafiken. Detta borde fler märken ha!

#7
2014-09-03 15:42

Det är troligen även så att denna är hastighetsberoende. Dvs i syfte att efterlikna sportbilens körställning så sjunker stolen närmare golvet ju fortare man kör, och sedan höjs stolen upp igen när man saknar ner och kör långsamt. Så i långsam stadskörning - högt läge på stolen, och på Autobahn så är stolen längst ner och man ligger ner...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.