Nästa artikel
Bilfrågan: Rimligt missljud i Volvo S80?
Bilfrågan

Bilfrågan: Rimligt missljud i Volvo S80?

Publicerad 13 december 2013 (uppdaterad 16 december 2013)
"I min nya Volvo S80 finns ett brum i högtalarna som inte går att få bort. Är kvaliteten inte bättre?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik.

Klicka här för att skriva en ny bilfråga.

FRÅGA:
När jag hämtade ut min nya Volvo S80 i somras så hörde jag direkt ett missljud i bilradion. Det fanns ständigt ett lågfrekvent brum i högtalarna som jag inte kunde få bort. När jag pratade med min handlare (BraBil i Göteborg) om problemet så berättade de att detta är en egenskap som finns på alla nya S80 som har en High Performance-ljudanläggning. Så denna ljudstörning skulle jag få leva med.

Men hallå Volvo, det anstår väl inte en premiumbil i denna prisklassen att levereras med sådana här kvalitetsbrister! Men om jag nu inte accepterade situationen, så fick jag tipset att själv kontakta Volvo Kundsupport och klaga, vilket jag också har gjort. Samma svar.

Skulle nu gärna vilja få en kommentar från Volvo varför de inte har en bättre kvalitetskontroll av högtalarljudet i just denna modellserien – alla övriga modeller har tydligen inte alls detta problem.

En förvånad Volvokund

SVAR:
Vi har nyligen uppmärksammats på problemet och har i dagarna tagit fram en lösning som vi bedömer åtgärdar problemet. Men vi behöver utvärdera lösningen ytterligare innan vi kan säga något om hur vi går vidare.

Bjarne Darwall, Volvo Personbilar Sverige

Diskutera: Vad tycker du om missljudsproblemet i Volvo S80?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-12-13 14:22
EninenceN

Låter som dålig jordning eller att någon slags ljudkabel är utsatt för ett elektriskt fält. Brukar vara ett fel som uppstår när man själv bygger ljud i en bil!

#2 • Uppdaterat: 2013-12-14 18:30
FullBrew

Brum hela tiden eller vid CD/DVD(om det finns) avspelning eller Radio?

Brummar det i högtalarna när motorn är avstängd så är det nog byte av anläggning som gäller tror jag?

#3 • Uppdaterat: 2013-12-21 17:29
RobertSt2

Brummar det även när anläggningen är avstängd? På min bil vet jag inte om jag har samma problem, den är nämligen aldrig påslagen. Varför? Jo jag KÖR bil och vill inte ha något som kan störa mig från att göra det.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.