Bild
Nästa artikel
Mitsubishi Space Star var en femdörrars MPV fram till 2012. Därefter gick namnet till småbilen Mirage på europeiska marknaden.
Mitsubishi Space Star var en femdörrars MPV fram till 2012. Därefter gick namnet till småbilen Mirage på europeiska marknaden.

Bilfrågan: Rengöra smutsiga strålkastarglas?

Bilfrågan

Måste jag köpa nya strålkastare när de blivit smutsiga på insidan? Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har en Mitsubishi Space Star årsmodell 2004 och jag har problem med strålkastarna. Insidan av glasen har med åren blivit allt smutsigare, så någonstans tränger smuts in. Kan man själv ta isär och rengöra glasen eller måste man lämna in på verkstad? Man ska väl inte behöva köpa nya strålkastare?

Leif Pettersson

Svar:
Dessvärre måste du nog köpa nya strålkastare om du vill ha ett bättre billjus. Enligt Hedin Bil, en av de största Mitsubishiverkstäderna, går inte insatserna att ta isär. Nya strålkastare kostar cirka 4 000 kr per sida.

Marianne Sterner, Vi Bilägare

Kommentarer

#1
2015-01-08 09:07

Vaför kan jag inte lyssna på er podcast, stängs av efter ett par minuter

#2
2015-01-08 12:32

Ladda ner filen och lyssna den vägen istället - då fungerar det perfekt.

#3
2015-01-08 17:52

Med sådana reservdelspriser kan man ju undra hur de kan sälja sina bilar.

#4
2015-01-08 17:57

Man behöver ju inte nödvändigtvis köpa dom hos Mitsubushi... Vill verkligen inte göra reklam men när priserna är så upp i taket så prata med en bilskrot, dom kan ta hem nya delar också till många bilar och då kostar det 1325 kr/styck istället... Är ju bara plastbitar...

#5
2015-01-08 18:41

4000:- PER SIDA??? OCKER!
Ni anser er vara en tidning som "står på konsumenternas sida", och ändå så återger ni bara det svar ni fick från Hedin bil. Snabbt avklarat, eller hur?
Det tog mig FEM minuter att hitta nya strålkastare till denna bil för mellan 500:- till 800:- styck, inklusive frakt från Tyskland! Så istället för att ge tips till läsarna som kan spara dom tusenlappar så hänvisar ni enbart till de svindyra märkeshandlarna.

#6
2015-01-09 18:50

På suzukin tog jag in dem i garaget, borrade ett hål i reflektorn, spolade rent och torkade på ett element. Sedan silikonade jag igen hålet och monterade ihop fronten igen.
nu var inte lyktorna skitiga på insidan, utan mer fyllda med vatten. (Ja, terrängkörning)
Urspolningen gjorde jag mest när jag ändå höll på.
tog ganska mycket tid att demontera, fixa och montera. Var en 2006 Grand Vitara.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.