Nästa artikel
Bilfrågan: Otäta bakdörrar även på Seat Ateca
Bilfrågan

Bilfrågan: Otäta bakdörrar även på Seat Ateca

Publicerad 16 juni 2022
"De har samma problem som Volvo men Seat är intresserade av min lösning." Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Mejla till bilfragan@vibilagare.se.


Fråga:
Läste om tätning av bakdörr mot hjulhuset på Volvo XC60 i Vi Bilägare. Känner ni till att samma problem finns även i Seat Ateca, men inte på ”originalet” VW Tiguan, som har en bättre bakdörrkonstruktion?
Jag har löst det med framgång genom att limma en självhäftande fönsterlist på insidan av dörren. Då ser man ingenting av tätningen utifrån. Sedan dess är dörren ren på insidan och den här extra listen har nu fungerat perfekt under två vintrar med mycket grusstänk. Se bild. Jag har försökt att få Seat att intressera sig för lösningen, men precis som Volvo så är Seat inte intresserade av att införa en enkel ändring som bromsar grusstänk innanför dörren med listiga lister!
Till Mayer

Svar:
Nej, det här var faktiskt ny information för oss. Visst har vi vid rostskyddstesterna påpekat att vissa bilar har en bakdörr som utgör en del av bakre skärmen (den är en ganska vanlig lösning för att få ett bekvämare insteg till baksätet), men vi har inte uppmärksammat att fler bilar lider av otäthet. Jag har för övrigt ställt frågan till ägare av sådana bilar men oftast mötts av förvåning. Att det finns en risk för sådana problem är inte överraskande. Din lösning är ju både enkel och billig och håller tydligen damm och smuts utanför kupén.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.