Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Mätaren borta

Bilfrågan: Mätaren borta

Bilfrågan

"Den digitala hastighetsmätaren försvann efter laddning. Hur får man tillbaka den?" Vi Bilägare svarar.

 På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Vi har en Skoda Fabia 2013. Batteriet strejkade och bilen startade inte. Efter laddning försvann den digitala hastighetsmätaren. Har försökt med knapparna som man ställer klockan med – funkar inte. Hur gör man?

Svar:
Tryck på vänstra knappen under displayen mellan instrumenten. Tryck på vänstra knappen en gång till, tills vägmätarindikeringen börjar blinka. Tryck då på den högra knappen så länge vägmätarindikeringen blinkar. Sedan visas hastighet i stället. Är bilen utrustad med multifunktionsdisplay stegar man fram till visning av digital hastighetsmätare med vippströmbrytaren på vindrutetorkarens ände.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?

Kommentarer

#1
2020-07-03 15:32

Alldeles säkerligen ett korrekt svar av herr Rönnblom. Men man kan också ta fram manualen

Det är en bok som brukar placeras under framsätet eller i handskfacket, den berättar hur bilen fungerar och förtäljer (bland mycket annat) exempelvis hur färddatorn fungerar, och handhavande kring detta.

Nu var ju den här frågan inte i klass med

"Hej vi har en bil, den är grön. När vi körde till Öland på semester så började det gnälla och skrika där bak. Vad kan ha hänt ?"

Svar : Lämna svärmor hemma nästa gång ni reser på semester.

Men ändå, gå omvägen via ViB för att ta reda på hur man ställer in färddatorn !

#2
2020-07-03 13:30

Är den det minsta lik hustruns Skoda så hjälper inte instruktionsboken. På den kan man se en funktion när man skrollar, men innan man når den vänder skrollandet riktning.

#3
2020-07-03 15:05

Skoda - Simply Stupid

#4
2020-07-03 16:37

Jarl, jag är djupt imponerad av dina djupa insikter.

#5
2020-07-03 21:30

Jarl
Trams.

#6
2020-07-06 14:35

Jag hade i min ungdom 2 st Skoda av modellerna 1000 MB-67 och S110 L-72, och dessa var garanterat inte pålitliga men på något underligt vis rätt charmiga. Nyare modeller har samma problem som i princip alla volkswagenkoncernens produkter d.v.s. svagheter på kamrem, kedja och automatlåda. Detta gäller inte alla bilar men.....

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.