Bild
Nästa artikel
Frågeställaren undrar hur länge lukten från en rostskyddsbehandling sitter i. Illustration: Johan Isaksson.
Frågeställaren undrar hur länge lukten från en rostskyddsbehandling sitter i. Illustration: Johan Isaksson.

Bilfrågan: Hur länge luktar rostskyddet?

Bilfrågan

”De sa att lukten skulle försvinna efter en månad. Efter två år har lukten ännu inte helt försvunnit!” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag funderar på att köpa en ny Ford Focus, men läste om dåligt rostskydd i Vi Bilägare. Finns det rostskyddsbehandlingar som inte förstör nybilskänslan i en bil, till exempel varmvaxbehandling? Rostskyddade min nuvarande bil på Dinitrol Center och de sa att lukten skulle försvinna efter en månad. Efter två år har lukten ännu inte helt försvunnit!
Sven

Svar:
Jag har frågat några av de firmor som rostskyddar bilar på eftermarknaden. De uppger att 99 % av kunderna är nöjda. Men de medger också att några kunder, kanske två–tre personer under ett år, säger att de känner doften betydligt längre än den utlovade perioden. 
Rostskyddsmedel innehåller ett lösningsmedel som förstås dunstar bort med tiden. Men rostskydds-medlet i sig har också en doft och en del människor har tydligen ett känsligare luktsinne. 
Jag kontaktade också några bilvårdsföretag, bland annat Mr Cap som ju finns över hela landet. Där uppgav man att om man sprutar på en detalj som har anslutning till kupén så kan en lukt sätta sig i till exempel klädsel eller tak. Då tar det längre tid innan doften försvinner. Man kan då göra en så kallad djupkemrengöring hos ett bilvårdsföretag. Det kanske kan vara värt att prova. 
Själva underredsbehandlingen och produkterna är likartade, så där finns inga alternativ, annat än att låta bli själva behandlingen.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad har du för erfarenheter av rostskyddsbehandlingar?

Taggar: Bilfrågan

Kommentarer

#1
2019-01-23 07:46

Jag rostskyddsbehandlar mina bilar vartannat år med linolja som doftar underbart gott några få dagar. Bättre rostskydd än linolja finns inte oavsett om det är en gammal eller helt ny bil.

[Redigerad: Reklam är inte tillåtet. KOntakta redaktionen om du vill annonsera//Deeds]

#2
2019-01-23 08:55

Min brors Focus luktade fortfarande rostskydd efter 10 år. Tror den var behandlad på Dinitrol Center. Fin på undersidan men rostiga skärmar. Såldes för 15000 så rätt bortkastade pengar att rostskydda en Ford.

#3
1
2019-01-23 10:13

Ingen ide att hålla på med sånt. Spar pengarna till annat.

#4
2019-01-23 10:29

@Stoor, du har fel när du påstår att bättre rostskydd än linolja inte finns, men du har rätt när du påstår att många tycker det doftar gott.
Konventionella rostskyddsmedel innehåller inhibitorer som ger betydligt bättre långtidsskydd än linolja.
Tyvärr luktar de inte ju så gott och ganska länge.
Men linolja är det ändå det näst bästa och billigaste och står man inte ut med lukten från annat rostskydd är det bättre att välja det än att inte göra något alls.

#5
2019-01-23 10:48

Om man vill använda linolja är det ett tips att börja med rå linolja, vänta en vecka och göra ytterligare en behandling med kokt linolja.
Då får man ett grundskydd där den tunnare oljan, eventuellt förtunnad med 30% terpentin eller lacknafta (inte nödvändigt) genom sin krypförmåga tränger in i spalter och genom att en vecka senare komplettera med kokt linolja får man en seg tjockare slityta.

#6
2019-01-23 10:51

@1
Beror helt på vad det är för bil och hur länge man vill behålla den.
Som nybilsköpare vartannat eller vart tredje år har du helt rätt, men tänker man behålla bilen i kanske tio år är det en annan sak.

#7
2019-01-23 12:10

Det talas om "skydd" dvs. att hindra att det "börjar" rosta, DET är en sak, men om det redan börjat rosta vad gör man då?

Då är det inte så självklart att "skyddsmedlen" gör någon nytta.

Finessen med linolja, kokt och "förtunnad" sådan, är att den, rätt applicerad, stoppar redan befintlig och uppkommen rost.

Min pappa och hans bröder var smeder och stenhuggare (och mycket annat) och hade experimenterat med rostskydd på plåt och metall sedan 1940-talet och de kom fram till att kokt linolja, inte rå, var det bästa därför att den både stoppade redan befintlig rost och skyddade mot uppkomst av ny.
Aldrig funnits någon orsak att ifrågasätta det då resultaten blivit oklanderliga.

Jag köpte en bil för 3000 som var rostig på 37 olika ställen, tre års arbete senare var all rosten borta och den kom inte tillbaka, helt tack vare kokt och förtunnad linolja.

#8
2019-01-23 12:28

N-iklas, jag förklarade i #5 varför man bör börja med rå linolja, som har bättre krypegenskaper än kokt, om man vill ha ett bra djupskydd, speciellt där rosten redan fått grepp.

#9
2019-01-23 13:03

Ja men som sagt så litar jag nog mer på släktens erfarenhet från 1940 och på vad jag sett med egna ögon än på Saabnisse, så är det nog.

Jag tvivlar starkt på att du ägnat lika mycket tid åt att ta bort befintlig rost på rostiga bilar som jag.

#10
2019-01-23 14:49

Linolja, vare sig den är kokt eller rå, har inget på metall eller bilar att göra, se gärna FoU-rapport 2007:3 från Riksantikvarieämbetet.

#11
2019-01-23 15:54

@N-iklas: Med min erfarenhet av Opel, Kadett B -68, Kadett B -69 och Corsa -00, förstår jag att du att ägnat mycket tid att ta bort rost. ;-)

#12
2019-01-23 18:00

@N-iklas, jag tvivlar på att du har en aning om skillnaden mellan rå och kokt linolja, däremot tvivlar jag inte en sekund på att du som Opelägare är expert på att försöka ta bort rost!

@Vorwärts, helt riktigt, det finns avsevärt bättre medel mot rost, men det var ju det här med lukten!

#13
2019-01-23 18:01

Det är värt att stå ut med lukten, om du frågar mig. Om 8-10 år är du glad för att du höll ut!

Jag har kostat på rostskyddsbehandling på bilar som varit ökända för att vara "lättrostade". Då jag har för vana att behålla bilarna (alltför) länge, har det visat sig vara väl använda pengar. Lika roligt var gång besiktningsmannen knackar förvånat utan att hitta någon rost, vare sig på de välkända ställena eller någon annanstans.
:-)
Emellan dessa har jag köpt bilar som INTE varit ökända för rost, och därför hoppat över efterbehandlingen. Dumt nog... Det har blivit MYCKET dyrare än en rostskyddsbehandling!

#14
2019-01-23 19:54

Kan tillägga att min numera salige far kostade på en ruskigt fin rostskyddsbehandling av märket Tectyl för ca 15 år sedan. Efter ca 10 år hade en liten bit av den tjocka massan lossnat på ett ställe. Då han började peta bort den lösa biten var bilen helt upprostad där under. Sedan petade han lite här och där varvid tjocka sjok av hård underredsmassa lossade från undersidan av bilen. Den var så in i baljan rostig under det tjocka fina lagret av Tectyl att han faktiskt grät en skvätt över den bil som han hade köpt helt ny för skattade surt intjänade pensionspengar. Efter denna händelse sålde han bilen och köpte en bättre begagnad vagn och behandlade den med linolja. Resultatet? En jättefin bil som barnen fick ärva vid hans frånfälle och efter detta har jag också lärt mig att linoljan är det bästa sättet att skydda sin bil från rosttrollet.

[Redigerad//Deeds]

#15
2019-01-23 20:12

Du är allt bra styv i korken saabnisse utan att ha sagt ett ord om varifrån du fått det du påstår.
Vad bygger du dina påståenden på?
Jag är expert på att ta bort rost, jag har aldrig "försökt" och aldrig misslyckats, men jag misstänker att det har du.

Rostskyddstestet på Raä är felaktigt utfört när det gäller linolja därför att den kan inte målas på en enda gång utan behandlingen måste upprepas minst tre gånger på samma yta och ges tid att torka och därefter ska den målas över med färg om den ska direktutsättas som oskyddad yttre yta och förväntas hålla utan att behöva återupprepas varje år, vilket annars är nödvändigt.

Alternativt skall den brännas in i metallen, att göra så som man gjorde i testet utnyttjar inte linoljans fördelar och man testade inte dess förmåga att stoppa redan uppkommen rost.

Förövrigt råkar jag ha en närstående koppling till RAÄ sedan jag var 1.5 år gammal.

#16
2019-01-23 20:59

@N-iklas, jag har ganska bra erfarenhet av korrosionsskydd efter mer än 30 år med marinens materiel där det ställs betydligt större krav än på bilar.
Men jag undrar om du läst vad jag skrivit tidigare? Jag har aldrig påstått att det är fel att använda linolja som rostskydd, jag gav bara rådet att börja med rå olja för att den har bättre krypegenskaper och fortsätta med kokt linolja för ett bättre ytskydd.
Sedan skrev jag att det finns bättre produkter med inhibitorer, men det är inget tvång att använda.
Det här är bara ett råd och det är givetvis fritt fram att göra som man vill.
FM har gjort mycket omfattande undersökningar när det gäller korrosionsskydd och där finns strikta bestämmelser vad som krävs när det gäller ytbehandling.

#17
2019-01-23 21:39

Rå linolja blir seg som sirap då den torkat efter några varma dagar. Man måste vara väldigt noga att tvätta bilen efter att den har sprutats med linolja eftersom då den har torkat är den näst intill helt omöjlig att få bort. För några år sedan rann det linolja ur förardörren på sparklådan samt från framskärmen på lacken men jag brydde mig inte om att eftertorka just där och gissa om oljan sitter fast? Jag har försökt ta bort den med bensin, fotogen, T sprit, avfettningsmedel av alla slag men det går verkligen inte att få bort linoljan. Jag kan skicka foton på hur intorkad linolja ser ut om någon är genuint intresserad.

#18
2019-01-23 21:56

@Stoor, det är därför man bör späda oljan vid första sprutningen med t.ex. terpentin, det förstärker även krypförmågan.
Men att ta bort överflödig vätska är alltid att rekommendera innan den stelnar.

#19
2019-01-24 02:23

Jag rostskyddade min bil på ett Dinitrol Center (en helbehandling) och lukten satt i en del minst två år efteråt. Men även åratal efter tyckte jag mig förnimma lukten av rostskyddsmedel. Till saken hör att själva behandlingen inte var det precisionsarbete jag förväntade mig, för en hel del medel var sprutat på ställen där det inte hade någon som helst funktion, och det slutade med att jag ägnade en hel del tid åt att torka bort detta överskott.

En person som ständigt arbetar med rostskyddsbehandlingar är kanske inte rätt person att fråga när lukten försvinner, för till slut är det inte säkert att man ens tänker på lukter som man omges av.

#20
2019-01-24 08:43

Jag köpte en ny Volvo för 12 år sedan. Jag har den kvar fortfarande och kör nästan dagligen med den. Den har gått 15 000 mil. Nästan bara maskintvätt utom nån gång nån vacker vårdag när jag tar fram högtryckssprutan. Inget rostskydd gjort sen ny. Vid varje besiktning ber jag särskilt om att de tittar noga efter rost. Inte en rostfläck på utsidan, begränsat med rost på vissa delar under. Original avgassystem sitter på. Jag tänker behålla bilen länge än. Har jag haft tur? Tja det beror på hur man ser det.

#21
2019-01-24 09:49

Har nyss gjort en rostskyddsbehandling.
Men min fråga är:Hur kontrollerar man att den är fackmässigt gjord ?

#22
2019-01-24 12:25

Linolja är nog knepig att få bort men har alltid vetat det och torkat bort överflödigt med rödsprit genast så problemet har aldrig förekommit därför har jag inte haft behov av att ta fram en metod för att ta bort, men om det ändå förekommit lite så har rödsprit tagit det ganska enkelt med lite gnuggande, fast det har ju varit efter någon vecka och inte efter ett halvår...

(Lustigt nog, min pappa och bröderna som experimenterade med linolja låg i flottan allihop...
Jagaren Karlskrona och flygplanskryssaren Gotland bla.)

#23
2019-01-24 14:40

Är Stoor måhända PR-ansvarig hos Staffan Kraft när han specifikt nämner det företaget i vart och vartannat inlägg.

N-iklas, att bränna bilen för att få linoljan att sitta är knappast ett alternativ för de flesta så vad är då enligt dig den rekommenderade torktiden mellan varje linoljebehandling? Det blir lätt orimligt om bilen måste in på firma minst tre gånger och stå och torka en vecka däremellan. Vad gör man om man måste köra i regn fast linoljan inte hunnit torka?

Det är inte 1940 längre, linoljan hör hemma på historiens sophög nu när utvecklingen gått framåt och bättre alternativ finns.

#24
2019-01-25 08:37

Firma?
Tja vi har behandlat en bil på en sådan firma en gång men det var aldrig tal om att göra om det vid det tillfället, så tjockt lager som det var fanns det inget behov av att göra om det.

Vi talar om två skilda saker, jag talar om att ta bort redan uppkommen rost på en bil, då gör man på ett sätt, när det gäller att spruta och rostskydda en hel bil gör man på ett annat sätt, medlet är mer eller mindre det samma men metoden är olika.

Sedan skiljer det sig i fråga om det är en ny bil eller en gammal bil.
Den vi sprutade den gången var 22 år gammal, det ställer hela saken i ett helt annat läge.

Resultatet såg strålande ut, man slipper ju en masa giftiga ämnen, men hur länge den behandlingen höll vet jag inte eftersom den bilen hamnade i en seriekrock bara ett par månader senare och löstes in av försäkringsbolaget.

Vi undvek att köra i regn eller på grusvägar eller i andra påfrestande miljöer på en vecka, det var inte svårt.

Linolja är bäst på en redan gammal bil och för att ta hand om redan uppkommen rost.

Konventionelle rostskyddsmedel är inte bra att spruta ovanpå rost, det ökar rosten genom att stänga in den.

På en helt ny bil som inte rullat en meter på vägen är det nog bra att använda samma medel och behandling som de biltillverkare som inte har rostproblem använder.
Det låter som ett klokt val.
Frågan är bara vem som sitter inne med den aktuella kunskapen om det?

Knappast rostskyddsfirmorna eftersom de har egna produkter att sälja som alla är de bästa...

All erfarenhet av linolja baserar sig ju på uteslutande eget arbete och egen behandling, inte utlagt till någon annan, vet man inte själv hur det fungerar, utan bara har läst eller hört berättas så ska man nog inte prata så mycket.

Jag har inte sagt ett ord om vad som är bekvämast och mest praktiskt för kreti och pleti, det är en rent kemisk teknisk fråga.

Bättre alternativ?
Ja det beror ju helt på situationen och omständigheterna.
På en gammal bil finns det inget bättre alternativ, den saken är klar.

#25
2019-01-25 16:24

Slutsatsen är alltså att linolja under vissa omständigheter kan vara bra för den som råkar ha en 22 år gammal bil och kan unna sig att inte köra bilen under en vecka, målgruppen för en sådan rostskyddsbehandling blir förstås något smal men det finns säkert ett antal pensionärer ute i landet som kan sysselsätta sig med att smådutta med linolja hemma i garaget och låta bilen stå långa perioder.

Då har vi klargjort detta och kan vända blad och gå vidare.

#26
2019-01-26 09:20

Jag har låtit rostskydda två bilar, ingen av dessa har jag märkt av någon långvarig lukt i. Dock kan jag säga med facit i handen att behandlingarna var helt onödiga då jag bara behållit bilarna 3-6 år.. Det är ju endast om man ska behålla en bil 10-15 år som detta kan vara någon vits att syssla med.. Bättre då att unna sig något annat roligt för dessa pengar, eller att lägga undan dom till ett framtida bilbyte..

#27
2019-01-27 18:18

Det är en stor skillnad på att behandla en öppen metallyta och att behandla inne i hålrum. Det blir omständligt och tidsödande med linolja, som för övrigt krackelerar med tiden. Titta på hus målade med linoljefärger, hur de blir allt mattare.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.