Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Hur hittar jag radiokoden?

Bilfrågan: Hur hittar jag radiokoden?

Bilfrågan

”Har bytt startmotor på min bil och nu får jag inte igång radion. Vad är koden eller hur hittar jag den?” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga
Har bytt startmotor på min bil och nu får jag inte igång radion och måste tydligen ha en kod på fyra siffror. Vad är koden eller hur hittar jag den? Har tittat i handboken men hittar inget.
S Bergqvist 
 
Svar:
Radiokoden överlämnas vid köp, oftast på ett särskilt litet kort och bör noteras på särskild plats. Kanske du kan kolla med förra ägaren? I de fall koden förkommit finns oftast en möjlighet att få hjälp via återförsäljare. Men man ska förstås kunna styrka ägandet, vilket inte bör vara något problem.
Det kostar en slant men inte mer än att man kan se det som en rimlig ersättning. Det finns också en hel del räddningsplankor på nätet som man kan ta hjälp av. Sökord ”radiokod” alternativt bilfabrikat och radiokod. Jag har själv ingen erfarenhet av den varianten men det kan vara värt ett försök.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Hur skulle du svara på frågan?
 

Taggar: Bilfrågan

Kommentarer

#1
2019-06-28 14:15

Gäller det eftermonterad radio, i så fall märke och modell.
Gäller det integrerad radio, i så fall bilmärke och modell.

#2
2019-06-28 14:20

Man kan hitta sånt på bl.a. Youtube. Det finns alltid nån sifferharang på baksidan av stereon, den kan sedan översättas till en kod.
Exempel:
https://www.youtube.com/watch?v=wFdc42AvoNI

#3
2019-06-28 17:08

Hade en bil från -96 med originalradio (Becker). Lokale handlaren fixade fram koden från reg numret.

#4
2019-06-30 05:09

Testa "0000" och "1234" först, undersök vidare om det inte är någon av dessa. Intressant som sagt om det är eftermonterat, då kan nog inte märkesverkstaden hjälpa till med mycket.

#5
2019-06-30 09:51

Bläddra igenom bilens alla papper efter 4 handskrivna siffror. Hittade 4 sådana på baksidan av ett besiktningsprotokoll = funkade...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.