Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Försvunnen funktion?

Bilfrågan: Försvunnen funktion?

Bilfrågan

”Fönsterhissens snabbfunktion har försvunnit på förardörren. Är det något fel i mjukvaran eller något ni hört talas om?” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag lämnade in min Volvo V60 D3 2014 på service för ett par veckor sedan. Här om dagen upptäckte jag att fönsterhissens snabbfunktion för ”auto up and down” försvunnit på förardörren men fortfarande fungerar på de andra tre dörrarna. Är det något fel i mjukvaran eller något ni hört talas om?
Undrande Volvoägare


Svar:
Det du beskriver kan hända till exempel om batteriet kopplas bort. Det kanske har gjorts i samband med service eller om bilen fått en mjukvaruuppdatering. Du kan själv göra en återställning av denna funktion enligt följande:
1. Dra upp knappens främre del för att hissa upp rutan till ändläget och håll kvar i en sekund
2. Släpp knappen kort.
3. Dra upp knappens främre del igen och håll i en sekund.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?
 

Kommentarer

#1
2019-02-19 19:27

Ja detta huvudbry fick jag också. Men Google löste mitt problem, kallas för initiering. Man måste initiera hissen så den fattar vart ändlägena ska vara.

#2
2019-02-23 18:30

Står säkert omnämnt i instruktionsboken, eller?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.