Nästa artikel
Bilfrågan: Förlängd garanti för VW Tiguan?
Bilfrågan

Bilfrågan: Förlängd garanti för VW Tiguan?

Publicerad 15 oktober 2014
Kan problem med tröga växlar i Volkswagen Tiguan vara skäl till att få förlängd garantitid?
"Jag köpte en VW Tiguan 2012 som jag kört cirka 2 000 mil och trivs med. Dock kan både backen och låga växlar vara tröga och ibland omöjliga att få i. Kan jag kräva förlängd garantitid?"
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag köpte en VW Tiguan 2012 som jag kört cirka 2 000 mil och trivs med. Dock har jag problem med växellådan då och då. Både backen och låga växlar kan vara tröga och ibland omöjliga att få i både vid upp- och nedväxling.
 
VW i Örebro bytte kopplingssats för något år sedan men problemen att växla kvarstår då och då. Verkstaden (Möllerbil) har återigen provat bilen under någon vecka men inte hittat felet. Kan jag kräva förlängd garantitid?
Christer Roos, Vintrosa
 

Svar:
Även om vi sällan har problem med sexväxlade manuella lådor händer det dock att de kan kärva i mekanismen och då får man byta felaktiga komponenter. Det finns möjligheter att få hjälp även om garantitiden passerats. Det beslutet fattas dock alltid efter en genomgång hos auktoriserad VW-verkstad.
Marcus Thomasfolk, Volkswagen group sverige AB

Diskutera: Har du stött på liknande problem?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-10-15 09:20
Pi

Hade ett snarlikt problem på vår tidigare Corsa och där fick vi byta växelförar-mekanismen. Ibland går det att justera men i Corsa-fallet var det ett typfel med nån form av slitage. Men det var ju inte nåt speciellt dyrbart fel även om det kostade nån tusenlapp att åtgärda.

#2 • 2014-10-15 09:45
1storstark

Eftersom felet är påpekat och bilen varit inne på verkstad under garantitiden så borde det vara ett solklart fall av förlängd garanti.

#3 • 2019-09-16 18:04
Ingemar Bohman

Hur kan man vara nöjd!
När det är så allvarliga brister/fel?
Och VAG svarar alltid *ATT DET ÄR SÄLLAN FEL PÅ VÅRA BILAR*

#4 • 2014-10-16 19:08
milkylainen

med 75% säkerhet fel på växellänkaget. Kostar några minuters jobb att justera för det mesta.

#5 • 2015-05-13 15:20
milkylainen

Växellänkage...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.