Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Får jag stanna bussen här?

Bilfrågan: Får jag stanna bussen här?

Bilfrågan

”Till saken hör att jag bör köra långt fram på hållplatsen för att ge plats för ytterligare en buss.” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Får jag stanna här? Till saken hör att jag bör köra långt fram på hållplatsen för att ge plats för ytterligare en buss.
Busschauffören, Finspång
 
Svar:
Vi kontaktade Finspångs kommun och fick detta svar av Joakim Joge på samhällsplaneringsenheten: 
”Ska föraren följa gällande regler, det vill säga att man stannar tio meter innan övergångsställe, ges inte plats för två bussar utefter denna hållplats.
Vi vet att det vid vissa tider är svårt att följa detta, då det är fler bussar som angör hållplatsen samtidigt. Men vi vill ändå uppmana till att göra det.
Någon lokal trafikstadga finns ej.
Kommunen vet om detta och arbetar på att hitta en lösning som ska bli bra för alla parter.
Föraren är alltid välkommen att höra av sig till oss för en diskussion kring detta.” 
Joakim Joge, Samhällsplaneringsenheten Finspångs kommun

Diskutera: Vad tycker du om svaret?

Taggar: Bilfrågan

Kommentarer

#1
2018-11-29 10:19

Samhällsplaneringsenheten i Finspångs kommun visar med all önskvärd tydlighet att de inte klarar av samhällsplanering.

#2
2018-11-29 17:53

Busschauffören borde byta jobb...

#3
2018-11-30 10:10

@Ivarsson. Nej. Busschauffören är helt klart rätt person på rätt plats. Han/hon har tänkt igenom problemet och ser det utifrån flera synvinklar.

Den kortsiktiga lösningen på detta problem är att följa trafikreglerna. Låt det skapa problem. Det är inte förarna som skall begå lagöverträdelser för att få trafiken att fungera.

#4
2018-11-30 15:27

I Linköping har man lagt flera miljoner på att köpa in busstyrda trafikljus. Nu ska man inte sätta upp dom - för man kom på att de inte behövdes. Man skyller på att man kommunicerat dåligt med Östgötatrafiken.

Behöver man kommunicera med bussbolaget för att förstå att styrda ljus på en huvudled, i korsningar där bussen alltid kör rakt fram är värdelösa, så är det så. Alla med körkort hade dock kunnat räkna ut det med arslet. Så glad att jag bara jobbar i den här stan - inte bor och betalar skatt här.

#5
2018-11-30 19:20

Ja isf får hälften av alla bussar inte stanna vid vart och vartannan hållplats, för att plocka upp passagerare. Det är ett fånigt problem att skriva till en bilsite om. Ja det är olagligt att parkera där, men det är fullt tillåtet att använda sunt förnuft och inse hur korkat det är att inte stanna vid hälften alla hållplatserna i Sverige. Ni som bromsar lär inte inneha körkort och bo i en stad med lokaltrafik.

#6
2018-11-30 23:07

Tänk på detta Joakim Joge och hans överordnade. Om brottet fullbordas döms en anstiftare (som inte var med vis vid själva brottet) enligt brottsbalkens 23:e kapitel 2:a paragrafen.... (Den som ej är att anse som gärningsman dömes, om han förmått en annan till utförandet, för anstiftan till brottet....KÄLLA: Faktabanken.nu. Skäms för Eder medarbetare Finspångs kommun. Jag uppmanar busschaufförerna till att inte begå trafikbrott. Det är Edra kör och busskort som äventyras inte Joakims å fy på dej du !!!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.