Bild
Nästa artikel
Frågeställaren undrar över rostskyddet i Renault Captur.
Frågeställaren undrar över rostskyddet i Renault Captur.

Bilfrågan: Dåligt rostskydd?

Bilfrågan
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag läste om rostskyddet på Renault Kadjar, är det lika dåligt på en ny Captur?
Lennart
 
Svar:
Är du orolig för rost kan du lugnt köpa en Captur. Den är en av få bilar som fått högsta möjliga betyg, en femma, när vi rosttestade den hösten 2013.
Marianne Sterner, Vi Bilägare
 
Diskutera: Har du erfarenhet av rostskyddet i Renault Captur?

Kommentarer

#1
2016-09-23 14:03

Har ingen erfarenhet av rostskyddet men vi hyrde en Captur när vi var i Sverige i maj och blev mycket förtjusta i bilen. Den var mycket trevlig att köra och 1,5 liters dieselmotorn gick mycket bra. Här i Australien har den dessutom ett mycket konkurrenskraftigt pris. Toppmodellen med all tänkbar utrustning inklusive äkta läderklädsel (samtliga konkurrenter har konstläder) kostar ca. $27000 villket är $8000 billigare än Honda HR-V och Mazda CX 3.

#2
2016-09-24 09:57

Konstläder är väl bra, eller ska man döda alla djur?

#3
2016-09-24 11:28

Inte alla djur. Det är kor det handlar om och de slaktas ju ändå för att bli biffstekar.

#4
2016-09-26 10:45

Captur har fått ett toppbetyg för motståndskraft mot rost men det går inte att köpa förarassistenspaket för ökad trafiksäkerhet. Om man i stället köper den något dyrare Mazda 3 kan man få med ett mycket omfattande förarassistenspaket (rekommenderas av Folksam). Dock har Mazda 3 fått sämre omdöme när det gäller rost. När kommer facelift 2017 av Mazda 3 att rosttestas? Förstod att vid facelift skulle det rostskydd som hittills har utförts i Europeisk importhamn i stället att göras i fabrik. Därför är ett nytt rosttest intressant. Är det möjligt att själv förbättra bilens rostskydd genom att anlita en rostskyddsfirma? Hur snabbt skall detta utföras efter leverans av bilen? Vad brukar det kosta? Kan man få upp rostbetyget till en 5:a på det sättet på Mazda 3? Antar att för en konkurrent som Honda HR-V med bottenbetyg i rosttest är det inte ens lönt att fundera på att förbättra rostskyddet, eftersom det nog aldrig går att förbättra den bilens urusla rostskydd i efterhand till en vettig nivå. Stämmer det?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.