Bild
Nästa artikel
Bilfrågan: Dags för filterbyte i Volvo V70?

Bilfrågan: Dags för filterbyte i Volvo V70?

Bilfrågan

Svårt att veta om det är dags att byta partikelfiltret på en Volvo V70 2,0D när verkstäderna ger olika besked.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

FRÅGA:
Vi har en Volvo V70 2.0D -08 som gått 12 000 mil och det är dags för service. Vi undrar vad det är som ingår i den servicen då vi fått olika besked från olika verkstäder. Vissa säger att partikelfiltret måste bytas nu och vissa säger att det inte behövs. Vi har försökt ta reda på rätt svar men det är inte lätt så nu undrar vi om har ni koll på detta?

Caroline

SVAR:
Enligt Volvo behöver detta partikelfilter inte bytas. Anledningen till de olika beskeden kan vara att Volvo använt olika typer av partikelfilter för sina dieslar.

Bengt Dieden, Vi bilägare

Diskutera: Har du stött på liknande problem?

Kommentarer

#1
2014-08-28 15:32

De enda Volvomodeller där partikelfiltret ska bytas på är DrivEmodellen av 2010 / 2011 årsmodell. Jag tror att det görs på
12 000 milaservicen?

Inga andra modeller byter man partikelfilter!

#2
2020-07-14 23:32

Det är bara på de manuellt växlade bilarna som filtret behöver/skall bytas.
Kan det vara att automatlådan växlar ner i tid så att motorn går med ett högre varvtal och därmed lägre moment, vilket ger mindre sot. Hoppar inte över växlar t.ex.
(Dessutom kanske automatlådan växlar ner till ett högre varvtal vid regenerering).
Är det någon som vet?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.