Nästa artikel
Bilfrågan: Centimetrar som försvann?
Bilfrågan

Bilfrågan: Centimetrar som försvann?

Publicerad 7 april 2021 (uppdaterad 7 april 2021)
Illustration: Johan Isaksson.
"Axelavståndet är sju centimeter längre jämfört med den vanliga Golf, men i innermåtten skiljer bara någon centimeter. Var har övriga sex tagit vägen?" Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Undrar lite om innerutrymmet i nya Golf Sportscombi. Axelavståndet är sju centimeter längre jämfört med den vanliga Golfen. Men om man jämför de uppmätta innermåtten i Vi Bilägare, så skiljer det bara någon centimeter mellan de båda modellerna. Är det någon som vet var de övriga sex centimetrarna tagit vägen?
Per Holmström

Svar:
Jag gjorde som du, kollade måtten i nya Sportscombi mot ”vanliga” Golf, men också mot tidigare version av Sportscombi. Och det skiljer som du skriver några få centimeter här och där. Bland annat är ju totalmåttet på nya Sportscombi 463 mot tidigare 457 cm. Men det beror bland annat på en ny utformning av stötfångare. Bilens plattform är som ViB skrev vid presentationen densamma som tidigare men med helt ny kaross och en mängd småjusteringar av bland annat hjulupphängningar. Så det något längre axelavståndet behöver inte och var inte avsett att ge större innermått.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.