Bild
Nästa artikel
Frågeställaren får upp felmeddelanden om krockkuddarna i sin Peugeot 206.
Frågeställaren får upp felmeddelanden om krockkuddarna i sin Peugeot 206.

Bilfrågan: Är det fel på krockkudden?

Bilfrågan

"På sistone har jag fått upp på displayen att mina krockkuddar på båda sidorna är ur funktion. Är det något jag kan göra?" Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har en Peugeot 206 -03. På sistone har jag fått upp på displayen att mina krockkuddar på båda sidorna är ur funktion. Varningen kommer oftast när jag startar bilen men om jag stänger av den och startar den igen kan meddelandet ibland försvinna. Är det något jag kan göra eller måste jag åka till en verkstad och göra en service?
Anna
 
Svar:
Du kan inte göra något själv för att kolla om krockkuddarna verkligen fungerar. Men om de inte gör det är det en allvarlig säkerhetsbrist. Du bör snarast kontakta en auktoriserad verkstad som kan ta reda på vad som eventuellt är fel och reparera systemet.
Marianne Sterner, Vi Bilägare
 
Diskutera: Har du varit med om något liknande?

Kommentarer

#2
2016-02-09 07:21

Finns OBD2 felkodsläsare, som man kopplar upp mot datorn, då ser man var felet är, oftast är det glappkontakt någonstans under förar eller passagerar stolen, vanligt fel på många bilar med airbags ;-) Men denna Pegga skulle jag aldrig köpa då de har väldigt dyrt fel, nämligen bakaxeln, när den beckar ihop och det på många gamla Peugeot och icke hydrauliska citroen, Peugeot har också i allmänhet lite dyrare reservdelar. Denna 206 är ju en gammal bil skylla på franska bilar efter så många år i drift tjena ;-) F.ö. det resulterar i en 2:a på besiktningen om airbags inte fungerar, inte skrotar man bilen för det? måste ju vara lättfixat det här. Snygg bil f.ö. ;-) Fel på själva krockkudden är det aldrig! däremot ECU eller glappkontakt som sagt.

#3
2016-02-08 11:22

Hade samma fel på min V70. Var en sensor, vet ej var den satt, kostade mig en dryg tusing om jag minns rätt.

#5
2016-02-10 16:57

Men Volvon är en säkrare bil, särskilt vid ålgkrockar. I dessa fall är Fransmännen långt efter.

#6
2016-02-25 17:42

En nära släkting fick i december upp en varning om defekt krockkudde på sin SAAB 95. Enligt fina verkstan (fd märkesverkstad) skulle det tyvärr bli "ganska kostsamt" att åtgärda. Den lilla allbilsverkstaden som hon vände sig till ville ha 15 kronor för grejen de bytte (sa aldrig vad som byttes). Arbetskostnaden blev 50 spänn till kaffekassan.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.