Nästa artikel
Bilfrågan: Är det dyrt att fixa airbagen?
Bilfrågan

Bilfrågan: Är det dyrt att fixa airbagen?

Publicerad 8 oktober 2015 (uppdaterad 10 november 2020)
"Kan man ta bort krockkudden totalt om det visar sig att reparationen kostar för mycket pengar för min plånbok?" Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Min airbag har börjat visa symbolen på displayen och den piper då och då. Jag har en Citroën C4 -06 den har gått 15 800 mil. Jag är orolig för den eventuellt höga kostnaden.
Kan man ta bort krockkudden totalt om det visar sig att reparationen kostar för mycket pengar för min plånbok?
Birgitta Bodin
 
Svar:
Bilen är homologerad med airbag och måste därför ha airbagsystemet kvar. Krockkudden får inte avaktiveras permanent eller plockas ur. Airbaglampans uppgift är att varna föraren om att det föreligger fel i airbagsystemet, vilket även gäller för ljudsignalen. Bilen måste lämnas in på en felsökning hos en auktoriserad Citroënverkstad så att man kan diagnostisera felet. Resultatet av diagnosen avgör totalkostnaden för reparationen.
Lena Rönnelius Ericson, Citroën Sverige
 
Diskutera: Har du haft problem med airbagen i din bil?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2015-10-08 08:34
Deeds

Jag har låtit BMW plocka ur airbagen på min 3-serien cab så jag kan ha min sons barnstol fram.
De satte upp ett litet klistermärke i rutan där det framgår att airbagen har plockats bort. Har besiktat tre gånger sedan dess utan problem.

#2 • 2015-10-08 08:41
Bortom

@Deeds, ditt fall är nog det enda undantaget från EU direktivet. Men man kan ej plocka bort andra krockkuddar.

#3 • Uppdaterat: 2015-10-08 08:44
Bortom

Det som är så löjligt att även stöldskyddet måste funka... var med om ett fall där det elektriska rattlåset på en 12 år gammal Renault (värd 5000kr) gick söder. 2:a på besiktningen, och det kostade 4800kr att fixa. Vad har ett rattlås med trafiksäkerheten att göra? Vem stjäl en 12 år gammal Megane?

#4 • 2015-10-08 08:46
Deeds

Ja det låter onekligen lustigt måste jag erkänna. Jag lämnade in bilen för att de skulle koppla ur den men när jag hämtade bilen så hade de plockat ur den helt. Den ligger på en lagerhylla hos återförsäljaren nu i väntan på att sättas i igen.
Kan tillägga att besiktningsmännen har noterat och påpekat klistermärket varje gång och jag har förklarat att det är för att kunna ha barnstolen i.
Som sagt. Hittills inga problem.

#5 • 2015-10-08 09:02
trasten

Om ett rattlås går i när man kör så har det väl med trafiksäkerheten att göra.

#6 • Uppdaterat: 2015-10-08 09:44
Deeds

Japsen
Frågan med fram eller bak har debatterats länge.
http://www.ntf.se/konsument/default.asp?fragor_RecID=26&katID=13
Allt handlar om faktorer. Ett barn sitter inte säkrare bak än fram.

Citat från motormännens hemsida:
https://www.motormannen.se/radgivning/barnens-sakerhet-i-bilen/#sthash.VwleMOKi.dpuf
Det är lika säkert att montera bilbarnstolen i framsätet som i baksätet. Däremot är oftast benutrymmet större vid placering i framsätet, vilket gör att barnet kan åka bakåtvänt längre än vid placering i baksätet. Bilbarnstolen är urvuxen först när barnets huvud når upp över bilbarnstolens ryggstöd, ungefär i höjd med överkanten på barnets öron. Även om du upplever att barnet sitter trångt med benen så påverkar det inte säkerheten.

#7 • 2015-10-08 09:50
trasten

Rent logiskt borde den säkraste platsen vara i baksätets mitt.

#8 • 2015-10-08 10:13
celef

Jag hade oxå en cittra en gång som hade samma problem, den varnade för airbagen, efter lite letande på internet så visade sig problemet ganska vanlig och berodde på glapp i en skarvkontakt under sätet. genom att dra isär kontakten och koppla ihop den igen så funkade allt igen. men bara kortvarigt. jag fick regelbundet upprepa denna procedur, ibland även med lite elspray.

#9 • 2015-10-08 12:25
Skodaägare

Känns väldigt främmande för mig att plocka bort airbagen för att man inte har råd att reparera den. Airbagen är ju ändå en ganska viktig säkerhetsdetalj.

#a • 2015-10-08 13:12
Roger Skagerström

Citroen.. Glappkontakt. Otippat :P

Angående BMW-cabben så är det en annan historia med passagerarsidan. Nästan varenda bil har ju avstängingsbar kudde där. Men sitter det en där så måste den fungera. Om det är fel i systemet och kudden löser ut av sig själv så är det inte alls lika farligt på passagerarsidan som på förarsidan.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.