Bild
Nästa artikel
Eva Karlsson i Stora Levene vann ett resepresentkort på 10 000 kronor. Här tillsammans med maken Bent Karlsson.
Eva Karlsson i Stora Levene vann ett resepresentkort på 10 000 kronor. Här tillsammans med maken Bent Karlsson.

Vinnare som älskar bilkörning

AutoIndex 2019

Eva Karlsson från Stora Levene vann utlottningen av presentkort i årets AutoIndex. Totalt deltog över 11 500 bilägare i konsumentundersökningen där Vi Bilägare utser fyra vinnare. 

Vinsten, ett resepresentkort på 10 000 kronor, kunde knappast ha hamnat i mer rätta händer då Eva och Bent Karlsson reser så fort tillfälle ges. Att åka på bilsemester har varit ett självklart sommarnöje ända sedan hon och maken Bent gifte sig 1966. 

Året innan genomförde paret en av sina första långresor med bil till Sovjetunionen via Sverige och Finland. 
– Vi var bland de första bilarna att släppas in i landet med turistvisum på nio dagar, berättar Eva som sedan dess har besökt över 50 länder med både bil och flyg.
Paret har kuskat runt massor genom åren och tycker bilen är det enklaste sättet att resa i Europa. Eva och Bent skulle gärna köra mer bil men väljer allt oftare flyget i takt med att priset på drivmedel skjuter i höjden. 

Efter 24 bilsemestrar till Italien har det även skett några fordonshaverier längs vägen. Ett av de mest allvarliga inträffade i Tyskland i slutet av sjuttiotalet - nu med småbarn i den husbilsinredda Mercedesbussen. En 406 D med tvåliters dieselfyra på 55 hästkrafter som gav upp när det gick hårt uppför. 
– Kamkedjan gjorde rent hus och det var inget annat än motorbyte som var aktuellt, minns Bent som frågade verkmästaren om han kände till några Jehovas Vittnen på den tyska orten Rheine.

Inom kort ringde en bibelbroder, gift med en svenska, till verkstaden och erbjöd husrum under den vecka som verkstaden behövde för motorbytet. Engagemanget i Jehovas Vittnen är fortsatt starkt och en av anledningarna till att paret kör så många mil varje år. Kyrkan besöks två gånger i veckan vilket, tillsammans med det dagliga resandet, blir i snitt 3 500 mil om året.


En Hyundai i30 1,6 CRDi från 2014 står för vardagsåkandet. Mycket tack vare Ströms Bil i Vara som sålt de senaste fem bilarna och utför all service.
– Man ska kunna lita på sin bilhandlare och det kan vi. Vi har haft tur med våra bilar som inte har krånglat särskilt mycket, säger Eva Karlsson som inte är någon bilfantast men älskar bilkörning. Resepresentkortet kommer väl till pass när bröllopsdagen ska firas – den enda högtidsdagen på året som paret väljer att fira. 
– Vi har redan bestämt att det blir en kryssning i Karibien nästa år. Då har vi varit gifta i 54 år. 

 
Pristagare AutoIndex 2018

1:a pris: Resepresentkort. 10 000 kronor, Eva Karlsson, Stora Levene.
2:a-4:e pris: Resepresentkort, 5 000 kronor, Rebecka Roos, Skummeslövsstrand, Daniel Hagström, Kalmar, Börje Hellström, Askersund.
 

Taggar: AutoIndex

Kommentarer

#1
2019-06-27 13:33

Grattis! Undrar vad deras Gud har att säga om deras myckna koldioxidutsläpp...? Det var mig ett erbarmligt bilkörande och flygåkande..

Visa mig, Herre, din väg, så att jag kan vandra i din sanning.
Psaltaren 86:11

.

#2
2019-06-28 09:53

Till Klarsynt. Tack vare deras och även vi andras bilåkande så ökar koldioxiden. Livets gas. Som gör att det växer så det knakar. Så alla människor kan äta sig mätta. Så detta par har gjort vad Gud vill. Befolka jorden.

#3
2019-06-28 10:33

@ Arne Nilsson1

Ja, men härligt. Då vet de den sanna vägen :)

Någon som köper mycket kläder gör nog precis lika mycket som Gud vill också och släpper ut minst lika mycket koldioxid. Herren vare prisad!

.

#4
2019-06-28 15:42

Arne Nilsson1, tvärtom så gör den ökande koldioxidhalten i atmosfären bland annat att ris som bekant är en basföda för miljarder människor utvecklar färre essentiella vitaminer, vilket gör att sagda miljarder människor står inför ett reellt hot om undernäring. Däremot trivs ogräs på gårdsplanen och giftalger i haven men det ska mycket till innan vi kan börja livnära oss på ogräs som till och med hararna ratar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.