Bild
Nästa artikel
AutoIndex

”Jag gör själv mycket research inför mina bilköp”

Publicerad 2 november 2021
Av 11 000 svenska bilägare som deltog i Vi bilägares AutoIndex blev det Lars Wallinder från Västerås som vann ett presentkort på 10 000 kronor.

Livet som bilägare började redan 1963 för AutoIndex-vinnaren Lars Wallinder med en Ford Customline av årsmodell 1954. Sedan har det rullat på för Lars Wallinder som har hoppat runt mellan en rad olika bilmärken. 

– Jag byter bil när jag får lust och för tillfället är jag inne på min tredje Toyota, ett problemfritt märke med bra andrahandsvärde. 

Den nyinköpta Corollan fick ersätta en Yaris som lämnades tillbaka efter tre dagar.

– Frugan blev illamående av allt surrande och jag satt väldigt obekvämt, men Toyota i Västerås löste det utan gnäll och gav oss pengarna tillbaka. 

Förutom en Corvair med svansmotor har det inte blivit några fler jänkejärn sedan ungdomen. Något återfall är inte heller aktuellt som pensionär.  

– Med tre barn, sju barnbarn och ett barnbarnsbarn har jag inte tid för sådant och jänkare har blivit alldeles för dyra för min plånbok.

Saab har aldrig stått högt i kurs och efter en Volvo som bodde på verkstaden övergav Lars Wallinder svensktillverkade bilar. 

– Först hade jag en Volvo 240 som drack 1,5 liter milen på sommaren och två liter på vintern. Sen blev det en 740 GLT 16V som var fruktansvärt känslig, jag fick byta både kablage till överväxeln och luftmassemätaren – en krånglig bil men rolig att köra.

Att svara på AutoIndex 70 delfrågor tar sin lilla stund men förutom storvinsten uppskattar Lars Wallinder möjligheten att kunna dela med sig av sina erfarenheter.

– Jag gör själv mycket research inför mina bilköp, det viktigaste är att bilen fungerar, är skön att köra och sitta i. 

AutoIndex vinnare av presentkort

10 000 kronor:
Lars Wallinder, Västerås.

5 000 kronor:
Stig Åstrand, Nässjö.
Gunilla Johansson, Täby.
Gunnar Tjärnqvist, Skellefteå.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.