Bild
Nästa artikel

Volvo V60 Plug-in Hybrid – kandidat till Årets Bil 2013

Webb-TV

Kan Volvo vinna titeln Årets Bil 2013 med laddhybriden V60 Plug-in Hybrid? Se bilen presenteras i Vi Bilägares webb-tv.

Årets Bil 2013:

Årets Bil – eller "Car of the year" – delas ut av en jury bestående av 58 motorjournalister från 23 europeiska länder. Vi Bilägares Tommy Wahlström är en av tre svenska representanter i juryn.

För att vara med i omröstningen måste en bil vara helt eller till väsentliga delar ny och gå att köpa i minst fem europeiska länder innan året är slut. Den uppskattade försäljningen måste dessutom överstiga 5 000 bilar per år.

Preliminär kandidatlista:
Audi A3
BMW 3-serie
Chevrolet Malibu
Dacia Lodgy
Fiat 500L
Ford B-Max
Honda CR-V
Hyundai Santa Fe
Hyundai i30
Kia Cee'd
Kia Optima
Mazda 6
Mercedes A-klass
Mercedes SL
Peugeot 4008/Citroën C4 Aircross/Mitsubishi ASX
Mitsubishi Outlander
Opel Adam
Opel Mokka
Peugeot 208
Porsche Boxster
Renault Clio
Skoda Rapid/Seat Toledo
Range Rover
Subaru BRZ/Toyota GT86
Subaru XV
Subaru Impreza
Toyota Prius Plug-in Hybrid
Toyota Prius+
Volkswagen Golf
Volvo V40
Volvo V60 Plug-in Hybrid

Taggar: Webb-tv, , Volvo V60

Kommentarer

#1
2012-11-28 11:37

Idiotiskt sätt att ange bränsleförbrukning på.
1,8l/100km, jaha och vad glir det då på 200km, eller 300km?
Att ange förbrukning så här innebär ju att bilen kann laddas var 100e km vilket knappast blir möjligt, dom som köper den här bilen åker nog betydligt längre sträckor mellan laddtillfällen

#2
mcregor
2012-11-28 12:06

Ja håller med och har sagt det flera gånger tidigare - jag vill ha en deklaration när den går på eldriften allenast och en när den går på förbränningsmotorn - alltså när den lagrade energin för eldriften passerats. Har förstått att vissa hybrider drar igång förbränningsmotorn även under eldriften för att t ex köra ACn så lite bränsle drar den nog också under "ren" eldrift - om man inte skippar AC-funktionen... Ja, Volvo kanske löst det annorlunda men det har jag ingen aning om.

#4
2012-11-29 22:41

Som kandidat till årets bil tycker jag inte att den håller.
Vad är det som är nytt?
Elektrisk bakaxel finns ju på t.ex. på Peugeot och var på gång till Saab för flera år sedan.
Batteridriven plug-in?
Finns sedan länge på flera konkurrenter till avsevärt lägre pris.
Nej, jag begriper inte varför man tagit fram den här bilen, en bil i den här prisklassen som hybrid intresserar knappast de som har råd att köpa den, de har råd att tanka och de flesta har inte några som helst intressen av att den de första 50km går att köra snålt, nästa 50km tar den ju desto mer.
Och när man kommer upp i det här prisläget finns det ju både komfortablare och rymligare bilar att välja på.

#5
mcregor
2012-11-30 06:35

Leifer - vad gör just denna plugin-hybrid unik och intressantare än andra plugin-hybrider ? Det sanslöst höga priset eller ? Säkert en bra bil men lite måste jag nog hålla med saabnisse om vad den gör i detta startfält. Visst - man kan inte kräva att alla som blir Årets Bil är unika nykonstruktioner men ändå - vad gör att just denna plugin-hybrid skall vinna titeln när konceptet med plugin-hybrider redan tagit titeln Årets Bil via Ampera/Volt. Därmed inte sagt att Volvon inte kan ha vissa nyheter men lite tycker jag faktiskt att man måste titta på priset också....

#7
mcregor
2012-11-30 16:07

Tack för ditt svar leifer - det förklarar din ståndpunkt men personligen tycker jag ändå inte att Volvon platsar som slutkandidat till Årets bil - inte minst beroende på att den är ouppnåelig för nästan alla bilköpare. Men du och andra får gärna tycka annat - det är vår medborgerliga rätt...:)

#9
2012-12-03 12:47

Tror mycket på V60 Hybrid just för att den som sagt är unik.
Vad är t.e.x unikt med en Porsche Boxter,Range Rover eller MB SL ?

Det mest unika som jag kan se med V60 Hybrid är dragvikten vilket ändå gör en stor skillnad.
Inte alla har behov att dra ett släp men man kan ju undra varför det nu plötsligt är fullt möjligt att bibehålla dragvikten på den här typen utav hybrider?

#10
2012-12-03 14:10

Nej jag tror inte alls på den här bilen, däremot tror jag att den kan utgöra grund för en något vettigare plattform.
Och nu är det ju inte heller så svårt att tro på Volvo och Volvos framtid i Sverige och jag är glad att det verkar som jag skulle få helt fel när jag spådde att Volvo skulle minska i Sverige efter Geelys övertagande
http://www.svd.se/naringsliv/branscher/industri-och-fordon/volvo-miljardsatsar-i-sverige_7720290.svd

#11
2012-12-03 18:33

Vi får också hoppas att satsningarna bär frukt. En svensk identitet för bilen uppfattas tydligen som viktig för framgång. Modellprogrammet behöver förnyas och utökas. På många marknader lever man bara på den rätt trånga 60-serien. Försäljningen bygger mycket på utseendeet, så det är sårbart. Undrar om en del av satsningarna i Kina ligger utanför de 70 miljarderna? 2 nya fabriker och en motorfabrik är inte heller gratis. I Kina tänker man också bygga bilar för för "export till hela världen": http://www.automobilwoche.de/article/20121203/DPA/312039968/wiedergeburt-verschoben-volvo-findet-nicht-in-die-spur Kanske vissa av modellerna i kommande modellutbud ska komma därifrån. Alla tillverkare verkar förlägga en stor del tillverkningen till lågprisländer. Verkar inte vara en idealisk bas för export till USA dock, pga risk för protektionism. ..

#13
2012-12-03 22:19

leifer, jag brukar ha fel. ;-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.