Bild
Nästa artikel

Seat Toledo: Plus och minus

Webb-TV

För den som vill lasta mycket men tycker att en kombi ser tråkig ut kan Seat Toledo vara ett alternativ. Se filmen från vårt test.

 

Det är ont om riktigt små kombibilar på marknaden. Mot nya "sportigt" designade Renault Clio Sport Tourer har vi ställt den mer traditionellt formgivna Skoda Fabia Combi samt halvkombin Seat Toledo.

Vinner franskt lättsinne, tjeckisk präktighet eller spansk hetta?

Ett fullständigt test av bilarna återfinns i Vi Bilägare nummer 11/2013. Tidningen utkommer den 27 augusti, men prenumeranter får den veckan tidigare.

Klicka på videofönstret ovan för att se en film från testet av Seat Toledo.

Diskutera: Vad tycker du om Seat Toledo?

Taggar: Webb-tv, , Seat Toledo

Kommentarer

#1
mcregor
2013-08-22 09:55

Tror att många av oss som väljer en kombi av lite mindre modell antagligen skulle klara oss lika bra med denna eller motsvarande Skoda-modeller med snarlik baklucka. Nästa gång det blir bilbyte får man nog ta sig en funderare över vilket faktiskt behov man har av en renodlad kombi. F ö är det märkligt att ingen hittills kommenterat denna bil medan Clion som ingick i samma test snart är uppe i 100 inlägg...

#2
2013-08-22 11:41

Ja,..den största anledningen är nog att den här bilen inte är Fransk.
En märklig detalj med dessa Seatbilar är dess låga andrahandsvärde,för varför är det så?
Reflekterade särskilt mycket över detta häromdagen då en släkting skulle titta på bil.
En Seat Ibiza/Cordoba med 10 år på nacken kostade inte ens 15000kr trots låga mil.
En Polo med nära nog det dubbla miltalet kostade ändå minst det dubbla!

Normalt brukar ju alla bilar kosta ungefär det samma efter denna tid men här har vi alltså en tydlig skillnad trots att bilarna är förhållande lika!?
Toledon ovan fick förövrigt storstryk utav Clion i testet även om den var rymligare men det är ju så här med utrymme att det ju har en stor betydelse hur bagaget skall användas.
Ibland räcker det med en lasttröskel för att utrymmet skall bli klart sämre i användarsynpunkt.

Helt klart en vettig bil ändå med bättre garantier än sina syskon.

#3
2013-08-22 14:22

Det är väl inte så konstigt att SEAT är lågt värderat i sverige. Usel kvalitet och enorma rostproblem där man placerat sig själva i botten i Volksvagenkoncernen gör ju att man aktar sig fortfarande. SÄga vad man vill om Renault men de tog i alla fall tag i problematiken med rost. SEAT har aldrig varit ett alternativ förrän nu när nya Leon har landat. Den är snygg och verkar vara en körmaskin till skillnad mot förr när SEAT-s sportighet bestod mest av en list som ramlade av i hög fart....

#4
2013-08-23 00:13

Halvkombi jämfört med kombi, ja det börjar ju kännas som 70-talet där halvkombi var nytt och trendigt och för många tillräckligt rymliga. Men den enormt sluttande taklinjen innebär dock fortfarande fysiska begränsar när det gäller fyrkantiga lådor :). Och som hundhavare vill jag inte ha en halvkombi för bakrutan sluttar för mycket. Men för den som inte har hund, why not. Jag hade halvkombi innan jag skaffade hund. Jag tyckte bra om det, mer praktiskt än sedan.

Men detta med "Kombins tråkiga utseende"??? Clio kombi var ju med i testet. Ser den tråkig ut alltså? Jag tycker den är en snygging som jag gärna tar med ut på en dejt. :) (även om jag har vissa reservationer mot den låga takhöjden i alla bilar som inte är minibussar...).

#5
2013-08-23 00:27

Dejta man en Renault Clio Kombi.... är man en vadå?
.
Det är ju numera så poppis att vara allt annat än hetro att man till och med har festivaler och firar alla läggningar .... utom hetro förstås .. (vilket jag tycker är lite konstigt, det är ju så ovanligt).
Jag har börjat få kläm på de olika benämningar som finns för olika läggningar .. Men de, eller den som föredrar att dejta Renault Clio Kombis ... Vad kallas sådana?
:o)
.
Nåväl .. Jag skulle klara mej hur långt som helst med en halvkombi ... Har haft flera genom åren ... och när jag hade hund fick han (Schrabrador) precis plats, där han trivdes bäst, längst bak i min stålmus -78 ... (hatthyllan bort förstås)

#6
2013-08-23 00:28

Kombisar är inte så tråkiga längre. Tex Mondeo, de flesta Audis och Passat tycker jag är klart snyggast i kombiutförande. Även om just Mondeon faktiskt är rätt snygg i halvkombiutförande med). Halvkombi är en bra kompromiss. Använde min Mazda6 (första gen) en gång när vi flyttade och fällde man sätet fick man in enorma mängder prylar. Samt att den var ruskigt snygg i profil.

Sen är ju frågan om man behöver tänka i termerna "vad klarar jag mig med" i de här fallen. Det är ju knappast så att en kombi är så mycket större, skrymmande eller klumpig än en sedan eller halvkombi så länge det är samma bil i grunden. Man får väl välja den som man gillar mest helt enkelt.

#7
2013-08-23 19:22

Jag undrar, varför Toledon istället för Ibiza kombi som väl torde vara den mer naturliga konkurrenten till de övriga i testet?

#8
2013-08-25 10:20

Jag gillar halvkombi, jag har haft flera av olika fabrikat och som Rönnblom säger räcker det ofta.
Jag håller också med om att inredningen är tråkig, jag har aldrig förstått speciellt de tyska tillverkarnas förkärlek för grått och svart.
Men ok. det finns även hos de asiatiska modellerna medan fransmännen ofta törs använda lite gladare kolorerade interiörer.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.