Nästa artikel
Honda Civic Tourer – bilder och fakta
Nyheter

Honda Civic Tourer – bilder och fakta

Publicerad 12 augusti 2013 (uppdaterad 12 augusti 2013)
Detta är nya kombiversionen av Honda Civic. Bakdelen har förlängts och lasttröskeln har sänkts för att skapa en mer praktisk bil.

På Genèvesalongen tidigare i år visades en ny kombivariant av Honda Civic. Då rörde det sig om ett koncept, men det du ser här är äkta vara.

Den produktionsklara kombin, som får heta Honda Civic Tourer, kommer att presenteras fullt ut på Frankfurtsalongen i september men redan nu släpper tillverkaren bilder och information om denna nya erupopaanpassade modell.

Tourer är har samma axelavstånd och höjd som halvkombiversionen med fem dörrar, som modellen bygger på. Överhänget baktill har däremot förlängts, vilket gör Tourer 23,5 cm länge än halvkombin.

Honda hävdar att bilen har det största bagageutrymmet i klassen med uppfällt baksäte. 624 liter ska kunna sväljas, och inlastning underlättas också av att lasttröskeln sänkts med 13,7 cm jämfört med halvkombins. Om baksätet fälls ned ryms 1 668 liter bagage.

Till Honda Civic Tourer finns två motoralternativ, en 1,6-liters diesel på 120 hk och en 1,8-liters bensinmotor på 142 hk. Kraften sänds till framhjulen via antingen en manuell eller en automatiskt växlande låda.

Bilen kommer att byggas i Storbritannien och försäljning startar i Europa tidigt 2014.

För fler bilder klicka in dig i galleriet till höger.

Diskutera: Vad tycker du om Honda Civic Tourer?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-08-12 10:45
johafor

Det här kan bli riktigt bra! Testade coupémodellen, men fann den lite för liten. Det här hade passat mig bra. Snygg, bra motor och skön att köra. Fler Honda på vägarna månne?

#2 • Uppdaterat: 2013-08-12 11:29
saabnisse

Taklinjen ger ett störande intryck, varför har man dragit ner sidolinjen efter C-stolpen så att det inte får plats med några rutor?
Och stora blaffor till baklyktor.
Det är som vanligt när det gäller japanska bilar, de får ofta till disharmoniska linjer och veck, tyvärr.
Men bilen kan säkert vara bra om man bara får till hyfsade återförsäljare.
Jag har inte kört Honda sedan slutet på 90-talet, men jag hade inget särskilt mot dem, de gjorde vad de skulle och var ganska trevliga.

#3 • Uppdaterat: 2013-08-12 11:29
Peugo

Ful men det är ju som sagt frågan om tycke och smak. :)
Lite Toyota vibbar, alla Japanska har lite samma stil i sej?

Fint att inte förstöra bensinmotorn med nån turbo! Hur är insprutiningen konstruerad?

#4 • Uppdaterat: 2013-08-12 11:55
mcregor (ej verifierad)

Smaken är som sagt som baken men jag håller helt med saabnisse när det gäller taklinjen och sidolinjen - den ser helt enkelt förfärligt ful ut. Det är ju trots allt en kombi och ingen kupe... Sen vill man ju gärna ha lite sikt snett bakåt när man t ex skall backa ur en parkeringsruta - här ser det ut att bli en happening om man kan se bilar som kommer eller ej...
Nya Octavia kombi och Golf kombi visar ju att det går att göra moderna kombibilar med sikt snett bakåt. Hellre mer konventionell och i vissas ögon "trist" design är nåt sånt här Fast Honda har väl aldrig gjort nån snygg kombi tyvärr vilket ju är synd för kvaliteten är ju oomtvistat hög.

#5 • Uppdaterat: 2013-08-12 12:07
saabnisse

Det finns tydligen rutor efter C-stolpen, men de syns knappt!

#6 • Uppdaterat: 2013-08-12 12:19
Hackenbush

Från B-stolpen och bakåt ser bilen oharmonisk ut.
Att försöka gömma de bakersta sidorutorna och de bakre dörrhandtagen ser bara konstigt ut. Ingen kommer väl att tro att detta är en coupe.

#7 • Uppdaterat: 2013-08-12 13:53
mcregor (ej verifierad)

Jo - visst kan man ana små rutor men hur bra sikt blir det snett bakåt...
Nä - det börjar bli dags för våra kära biltillverkare att prioritera sikten runtom och inte bara prioritera elektroniska leksaker på instrumentpanelen.

#8 • Uppdaterat: 2013-08-12 14:39
Audi A5 SB

Håller med de flesta här avseende design och frånvaron(?) av sikt snett bakåt.

Men vad säger ni ergonomin? Fyra (4!) displayer plus de normala instrumenten.....

#9 • Uppdaterat: 2013-08-12 15:07
saabnisse

Läste nyss om Ford Cortina Estate Car 1965 och när man jämför den design den har med den här Hondan blir man bedrövad, det har bara gått bakåt....

#a • Uppdaterat: 2013-08-12 18:24
Roy J

Jag får gratulera Honda till att verkligen vara trendiga. De har till och med lyckats trolla bort det mesta av bakåsikten även på en kombi.
Coca-cola-linjen (som kom på sent 60-tal) har fått en ny innebörd.
Kurvan över bakhjulet har sin högsta punkt bakom hjulets centrum - snacka om mismatch! Det får även överhänget bak att se längre ut, vad nu det ska vara bra för.
De märkliga bakflyglarna går ända bak, så luckan är smalare än normalt. Å andra sidan är den inte smalare än utrymmet mellan hjulhusen, så det har ingen större betydelse.

Jag har lite svårt att förstå att när man nu valt att placera varvräknaren väl (sportigt) synlig i centrum, varför man inte placerat rödmarkeringen rakt upp.
Efter att ha sett de stora, tydliga digitalsiffrorna i en sprillans Renault jag körde runt med för ett par veckor sen, så verkar allt hastighetsmätarens siffror väl små och har heller ingen riktigt bra form, även om de är bra placerade högt upp.
Har de behållit den aviga placeringen med startknappen till vänster?

Ändå innehåller bilen en stor del förnuft.
Lastvolymen är stor. Tröskeln är låg. Golvet är helt plant när ryggstöden fälls framåt. Golvluckan går att ta bort och lägga i botten på facket under, där man då t ex kan ställa kassar så att de stöttas.
"Biografstolarna" finns kvar och ger ett bra utrymme för stående föremål - en yuccapalm eller nåt. Visserligen krymper bakåtsikten från urusel till noll, men det kan man leva med vid de tillfällena.
Säkert är den lika rolig att köra och lika pålitlig som Hondor brukar vara.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.