Nästa artikel
Nissan Note - rapport från provkörningen
Direktrapport

Nissan Note - rapport från provkörningen

Publicerad 24 juni 2013 (uppdaterad 25 juni 2013)
I höst lanseras nya Nissan Note i Europa. Inga problem att hitta utrymme i baksätet men körglädje får man leta desto mer efter.

Vi Bilägares Tommy Wahlström rullar just nu i nya Nissan Note någonstans mellan Bratislava och Wien. Vi ringer upp honom för att höra vad han tycker efter några timmars provkörning av bilen som är Nissans nya vapen i kampen om småbilar i B-segmentet.

- Det här är en helt nykonstruerad bil även om det är lite svårt att tro. Den känns rätt billig, med gott om hårdplast och nakna skruvhuvuden, säger Tommy Wahlström.

Hur är det med rymligheten?

- Den är riktigt bra, jag sitter just nu i baksätet och får plats utan problem både med huvud och ben. Det är ett trevligt baksäte med campingbord och lite sådana grejer. Något som är störande då man sitter där fram är däremot att ratten inte går att ställa i djupled.

Vilken motor har du testat?

- Jag har kört bilen med en 3-cylindrig bensinmotor på 98 hk. Den går bra och så men det är ju inget bottendrag att tala om. Och kör man i eco-läget så är den så slö att man bara vill hjälpa till och putta bilen frammåt. Den har också två lägen på gasen så att man måste trampa ner rejält i botten för att få fart på bilen.

Vem skulle trivas bra med Nissan Note?
- En glad pensionär skulle jag säga.

Än är det inte klart exakt när nya Nissan Note börjar säljas i Sverige och priset är heller ej fastställt. Hela provkörningen kommer du att kunna läsa i Vi Bilägare nummer 11. Läs mer om bilen här.

Diskutera: Vad tycker du om Nissan Note?

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-06-24 16:23
Leom

Usch, ännu ett missfoster från Nissan.

#2 • Uppdaterat: 2013-06-24 16:54
SAABnia

Ja usch, varför får inte vi fortsätta vara glada?

#3 • Uppdaterat: 2013-06-24 18:50
Axelman

Den är ju en skönhet jämfört med den gamla Noten....

#4 • Uppdaterat: 2013-06-24 19:41
Pender

Undrar vad som utmärker en bil som passar just en glad pensionär? Och vad som skiljer den från en bil som passar en ledsen dito? I mina ögon, så verkar ide'n att passa ihop bilen med en glad pensionär alltför tramsig. Möjligen skojig, för de extremt lättroade.

#5 • Uppdaterat: 2013-06-24 19:42
mcregor (ej verifierad)

Lite Kia Venga-vibbar över formgivningen. Fast inte skulle jag kalla den missfoster direkt även om det som vanligt finns snyggare bilar. Tråkigt att asiaterna fortfarande inte förstått att man måste kunna justera ratten i både höjdled och djupled.

#6 • Uppdaterat: 2013-06-24 20:29
Oomkullrunkelig

Inte anskrämlig, men tråkig.

Varför har japanska biltillverkare så usla formgivare?
Nissan Juke är en av världens absolut mest groteska bilar till exempel.

Hur svårt kan det vara att rita en snygg bil?
De borde anlita italienare.

#7 • Uppdaterat: 2013-06-24 20:50
mcregor (ej verifierad)

Jämfört med Juke är det ju ett enormt framsteg i alla fall.

#8 • Uppdaterat: 2013-06-25 08:12
Hackenbush

Tycker som mcgregor att jämfört med Juke så är detta en frisk fläkt.

#9 • Uppdaterat: 2013-06-25 14:52
Raphael

Jag reagerar på journalisters återkommande åsikt om att små minibussar bara skulle vara till för pensionärer. Jag har många år kvar i yrkesverksam ålder och jag kör en minibuss, inte för att jag skulle känna mig gammal utan för att det ger mesta utrymmen i minsta storlek. En liten bil med större utrymmen än större bilar, låg förbrukning och låga driftskostnader. Ja, varför skulle bara pensionärer uppskatta det? Nu skulle jag inte välja en Nissan Note, det finns andra i klassen som jag finner mer intressanta - mest för att Nissan i praktiken bara förstorat en mindre bil istället för att ut svängarna som konceptet minibuss erbjuder. Konkurrenterna erbjuder mer flexibilitet och roligare design.

#a • Uppdaterat: 2013-06-25 17:02
kameo

@Oomkullrankelig:

Mazda gör riktigt snygga bilar, bl.a Mazda 6!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.