Bild
Nästa artikel
Nytt nummer

Vi Bilägare 1/2011 – nytt nummer

Publicerad 25 januari 2011 (uppdaterad 25 januari 2011)
Strulig start för Saab 9-5 i långtestet, så skyddar du dig mot bilbrotten och testduell mellan Nissan Juke och Mini Countryman. Missa inte nya Vi Bilägare – nu i din butik.

Nu finns Vi Bilägare nummer 1/2011 ute i butik. Det nya numret innehåller bland annat:

– Fem nya långtestbilar. Svenska hoppen Saab 9-5 och Volvo V60 ställs mot Ford C-Max, Opel Meriva och Dacia Duster i Sveriges i särklass tuffaste biltest.

– Ford vägrar ta rostansvar. Avslag trots 12-årig rostskyddsgaranti.

– Bilsalongen i Detroit. Vi rapporterar från mässgolvet.

– Begteststallet. 62 561 mil med sju begbilar (Saab 9-3, Toyota Prius, Volvo V70, Kia Cee’d, Ford Mondeo, Volvo XC60, Volkswagen Golf).

– Bilstölder. Så skyddar du dig mot bilbrotten.

– Testduell. Två bilar som sticker ut från mängden, Nissan Juke mot Mini Countryman.

– Köpguiden. Åtta bilar med plats för sju.

– Märket. Historien om Horch.

– Långtestrapport. Strulig start för nya Saab 9-5.

– Provkörningar. Vi sätter oss bakom ratten på Volvo S/V60 R-Design, Volkswagen Sharan och Land Rover Freelander.

– Begtest. Vi granskar Opel Zafira.

– Resa. Med bil genom Midsomer.

Detta och mycket mer i Vi Bilägare nummer 1/2011, i butik från tisdag 25 januari.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2011-01-25 11:36
John Jonsson (ej verifierad)

Vill köpa decembernumret.
Mvh John Jonsson

#2 • 2011-01-25 14:39
rogergyllensten

Är man en förmögen man och betydelsefull i samhället så hjälper bilfirmorna gärna till med garanti eller good will. Men är man en liten skit så kan man se sig i månen efter detsamma. Vi bör starta ett uppror där företagens dåliga kundrelationer kommer i dagen och en köpbojkott mot sådana företag. Är vi många kan vi göra skillnad!

#3 • 2011-01-26 01:01
Uno L. Snygg (ej verifierad)

Ford har alltid byggt dåliga bilar som rostar och inte varit bra på något. Att de finns kvar beror bara på att folk fortsätter att köpa det märket generation efetr generation av gammal vana och räknat med att de skulle bli bättre men inte blev de det.

Åker man bakom en bil som luktar illa är det alltid en äldre Ford framför eller några bilar framför. Men jag har även känt Fordlukten, oljelukten från nya Fordar.

#4 • 2011-01-29 09:45
Leif Lindahl (ej verifierad)

Struligt för Saab? Att det finns barnsjukdommar på en helt ny bil ju inte konstigt, det drabbar de flesta bilar i olika omfattning. Att det ens finns en Saab 9-5 som rullar på våra gator är däremot konstigt och ganska fantastiskt med tanke på vad som har hänt Saab under de senaste åren. Se bara vad som händer bl.a. Toyota som återkallar många miljoner bilar för olika fel trots att det många gånger handlar om modeller som har varit ute på marknade och inte är helt nya. Toyota är ju också ett bilmärke som av er journalister under många år har prisats för sin kvalitet
och felfrihet. Personligen så tror inte jag att varken Saab eller Volvo är sämre bilar med flera fel än de flesta andra bilar på marknaden oavsett om det gäller vanliga eller premiumbilar. Även om det är bra att ni motorjournalister testar och har synpunkter på olika bilar m.m. så gör era rubriker många gånger mer skada än nytta och då tänker jag på främst Saab och Volvo som betyder så mycket när det gäller våra arbetstillfällen i Sverige. Utan att vara orättvis mot andra så är det kanske inte nödvändigt att alltid skriva ut braskande rubriker så fort ni upptäcker några fel på våra inhemska bilmärken och då framförallt Saab.
Var istället lite mera positiv och var glad att vi fortfarande har Saab och Volvo kvar i Sverige vilket hela Sverige mår bra av.

leffe53

#5 • 2011-01-31 21:10
Bo-Lennart (ej verifierad)

Re: Yes_
Håller helt med leffe 53!

"Nya Saab startar allt som oftast" är givetvis ingen bra rubrik!

Problemet är att om V60 skulle skulle startat dåligt hade det blivit en helsidesrubrik: "Strulig start för V60". Om Saab startar dåligt blir det som nu en helsidesrubrik: "Strulig start för 9-5".

Om Dacia Duster eller någon av de andra startat dåligt hade det inte blivit någon rubrik alls!! Så har det alltid varit i alla tidningar. Om det är rätt eler fel kan man ha olika uppfattningar om. Kanske rätt att svenska tidningar ägnar större uppmärksamhet åt svensktillverkade bilar.

#6 • 2011-02-03 19:34
Mistro

Har du läst någon motortidning de senaste 30 åren Leif L ?
Själv HYLLAR jag Vib för att de testar bilar på längre sikt samt räknar på dess totala kostnader.
Förstår inte alls hur du tänker....Skulle Vib mörka dåliga sidor hos 9-5 för att ...?
Blir bilen bättre för det?
Detta är inget testex utan denna bil kunde vem som helst haft oturen att få på sin uppfart!
Saab har haft evigheter på sig att få fram denna modell så i praktiken borde den nu vara den bästa bilen i världen!
Men även Saab bygger "Måndagsbilar" så låt oss hoppas för Saab att detta ex är en sådan.
Nä du Leif.....Det finns redan tillräckligt med motortidningar som bortser ifrån svagheter på de bilar du nämner och gärna hittar fel på alla andra....
När såg du senast en genomgående positiv artikel om Citroen,Renault,Fiat mfl. ? ( nä just det...de är ju inte "Svenska" ) :-)

#7 • 2011-02-07 21:16
AEROHIRSCH (ej verifierad)

Säger bara suck, ViB!
Instämmer tillfullo i era inlägg Leif och Bo-Lennart.
Men det är väll så att man måste sälja lösnummer och vad passar då bättre än att sparka på en som redan ligger ner? Förövrigt fungerar all mobbning så!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.