Bild
Nästa artikel
Aktuellt nummer

Vi Bilägare 13/2021 – nytt nummer

Publicerad 2021-10-05 07:47 (uppdaterad 2021-10-05 10:20)
✔Däcktest: Friktionsdäck. ✔Elbilstest: Audi Q4 e-tron, Hyundai Ioniq 5, BMW IX3. ✔Ekonomi: Så slår den nya skatten. ✔Provkört: Skoda Fabia, Dacia Duster, Toyota Yaris Cross, Kia EV6, Hyundai i30 N. ✔AutoIndex: Märkeslojalitet. ✔Bilbranschen: Halvledarkrisen. ✔Plus mycket mer!

Köp tidningen direkt från vår shop

Här kan du köpa Vi Bilägare nummer 13/2021 och få den hemlevererad.

 • Dags för årets test av odubbade vinterdäck. Vi har testat sju nordiska friktionsdäck i olika prisklasser i dimensionen 205/55 R16, samt jämfört med ett kontinentalt alternativ.
   
 • Hyundai Ioniq 5 vill locka med riktigt snabb laddning, smarta finesser och tuff design. Kan den matcha de dyrare Audi Q4 e-tron och BMW IX3? Vi testar!
   
 • Vi går till botten med halvledarkrisen, som gör att det råder brist på nya bilar och svenska kunder drabbas hårt.
   
 • Regeringen vill skärpa skattesystemet bonus-malus igen, med följd att nyblivna elbilsägare kan bli utan bonus och småbilar med förbränningsmotorer får det tufft. Vi gör en genomgång av samtliga konsekvenser av förslaget.
   
 • Kan Skoda Fabia överleva hotet från småsuvarna? Vi har provkört fjärde och senaste generationen av bilen. Dacia har gjort flera förbättringar av tidigare brister på lågprissuven Duster – men tyvärr saknar den fortfarande autobroms. Toyota har sträckt och dragit i lilla Yaris och höjt dess markfrigång: välkommen Yaris Cross, vi har provkört.  Kia EV6 är som allra snabbast när den står stilla och det är möjligheten till supersnabb laddning som gör den till en av marknadens mest spännande elbilar. Slutligen har vi också provkört sportiga Hyundai i30 N, en riktig "blådåre".
   
 • Vi utvärderar Suzuki Vitara som begagnad och listar fyra konkurrenter med fyrhjulsdrift.
   
 • I segmentet Detaljens Historia ser vi denna gång tillbaka på de tidiga elbilarna.
   
 • I AutoIndex har turen kommit till lojalitet – hur lojala är egentligen svenskarna gentemot det egna bilmärket?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.