Bild
Nästa artikel
Aktuellt nummer

Vi Bilägare 07/2021 – nytt nummer

Publicerad 2021-05-04 09:42 (uppdaterad 2021-06-02 14:55)
✔Test: Dacia Sandero Stepway mot Seat Arona och Kia Stonic. ✔Provkört: Lynk & Co 01, Skoda Enyaq, Suzuki Swace, Porsche Taycan, VW Golf. ✔Reportage: Manuella växellådan dör ut. ✔Konsument: Volvo tar bort bältessträckare. ✔Konsument: Ny märkning för pålitliga verkstäder ✔Långtest: Senaste nytt från stallet. ✔Plus mycket mer!


 

 • Den manuella växellådan sjunger på sista versen. Åtta av tio bilar är numera automatväxlade och många modeller säljs inte ens längre med spak. Vi gör en djupdykning i ämnet.
 • Vi har provkört Skodas första genuina elbil Enyaq – hur står den sig mot konkurrenterna? Dessutom har vi kört Volkswagen Golf med instegsmotorn eTSI som får en mildhybridsknuff och billigaste varianten av elbilen Porsche Taycan. Lynk & Co 01 är en avlägsen kusin till Volvo XC40 – är den ett bättre val? Och är Suzuki Swace att föredra framför dubletten Toyota Corolla? 
   
 • Små suvliknande bilar går åt som smör i solsken, de har till och med blivit så populära att de tränger undan sina mer lågbyggda syskon. Kan Sveriges billigaste nybil Dacia Sandero och uppdaterade Kia Stonic utmana klassens storsäljare Seat Arona?
   
 • Bältet kan strejka i miljontals Volvobilar. Den oväntade lösningen från Volvo är att ersätta den krutladdade bältessträckaren med ett enkelt metallfäste. 
   
 • Motorbranschen gör en gemensam satsning under namnet Godkänd Bilverkstad som genom ökade kontroller och åtaganden från verkstaden ska göra det lättare och säkrare för konsumenterna. 
   
 • Uppdateringarna från långteststallet handlar om filterbyte i Honda Jazz, problem med väghållningen i Seat Leon laddhybrid och Volkswagen ID.3, som trots uppdatering 2.1 inte verkar bli av med mjukvaruproblemen. 
   
 • Vi testar Lexus NX som begagnad och listar 4 mindre lyxsuvar. 
   
 • Detaljens historia handlar om minnesvärda växelspakar.

 


Här kan du köpa Vi Bilägare 07/2021 direkt i vår shop. 

 

Provkörd: Porsche Taycan.

Provkörd: Skoda Enyaq.

Test: Dacia Sandero Stepway mot Kia Stonic och Seat Arona.

Reportage: Manuella växellådan på väg att dö ut.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.