Bild
Nästa artikel
Vi Bilägare 07/2021 – nytt nummer

Vi Bilägare 07/2021 – nytt nummer

Aktuellt nummer

✔Test: Dacia Sandero Stepway mot Seat Arona och Kia Stonic. ✔Provkört: Lynk & Co 01, Skoda Enyaq, Suzuki Swace, Porsche Taycan, VW Golf. ✔Reportage: Manuella växellådan dör ut. ✔Konsument: Volvo tar bort bältessträckare. ✔Konsument: Ny märkning för pålitliga verkstäder ✔Långtest: Senaste nytt från stallet. ✔Plus mycket mer!


 

 • Den manuella växellådan sjunger på sista versen. Åtta av tio bilar är numera automatväxlade och många modeller säljs inte ens längre med spak. Vi gör en djupdykning i ämnet.
 • Vi har provkört Skodas första genuina elbil Enyaq – hur står den sig mot konkurrenterna? Dessutom har vi kört Volkswagen Golf med instegsmotorn eTSI som får en mildhybridsknuff och billigaste varianten av elbilen Porsche Taycan. Lynk & Co 01 är en avlägsen kusin till Volvo XC40 – är den ett bättre val? Och är Suzuki Swace att föredra framför dubletten Toyota Corolla? 
   
 • Små suvliknande bilar går åt som smör i solsken, de har till och med blivit så populära att de tränger undan sina mer lågbyggda syskon. Kan Sveriges billigaste nybil Dacia Sandero och uppdaterade Kia Stonic utmana klassens storsäljare Seat Arona?
   
 • Bältet kan strejka i miljontals Volvobilar. Den oväntade lösningen från Volvo är att ersätta den krutladdade bältessträckaren med ett enkelt metallfäste. 
   
 • Motorbranschen gör en gemensam satsning under namnet Godkänd Bilverkstad som genom ökade kontroller och åtaganden från verkstaden ska göra det lättare och säkrare för konsumenterna. 
   
 • Uppdateringarna från långteststallet handlar om filterbyte i Honda Jazz, problem med väghållningen i Seat Leon laddhybrid och Volkswagen ID.3, som trots uppdatering 2.1 inte verkar bli av med mjukvaruproblemen. 
   
 • Vi testar Lexus NX som begagnad och listar 4 mindre lyxsuvar. 
   
 • Detaljens historia handlar om minnesvärda växelspakar.

 

Här kan du köpa Vi Bilägare 07/2021 direkt i vår shop. 

 

Taggar: Aktuellt nummer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.