Bild
Nästa artikel
Aktuellt nummer

Vi Bilägare 04/2021 – nytt nummer

Publicerad 2021-03-09 10:07 (uppdaterad 2021-03-09 11:02)
✔Vi testar bildelning – lönar det sig jämfört med privat bil? ✔Nya Hyundai Tucson går en match mot Volvo XC40 och VW Tiguan. ✔Provkört: Cupra Formentor laddhybrid och Mercedes S-klass ✔Vi synar vagnskadegaranti – varning för hög självrisk. ✔Test: BMW i3 som begagnad. ✔Senaste nytt från långteststallet. ✔Plus mycket mer!
 • Som från ingenstans kom vintern till Stockholm. För att fira tussade testlaget ihop tre suvar i den stadsvänliga kompaktklassen. Volvo XC40 utmanas av uppdaterade storsäljaren VW Tiguan och fjärde generationens Hyundai Tucson. Vem segrar?
   
 • En ny Mercedes S-klass måste sätta ny standard på flera områden, inte minst i komfort och banbrytande teknik. Vi har provkört senaste generationen plus prestandamärket Cupras numera även laddbara crossover, Formentor
   
 • Vi granskar vagnskadegarantin som trots att den kritiseras av Konkurrensverket håvar in miljardbelopp till försäkringsbolagen. 
   
 • Vi testar BMW i3 som begagnad och listar fyra konkurrenter till elbilen. 
   
 • Det sägs att bildelning är framtiden. Men hur fungerar det i praktiken? Vi testar tjänsterna M, Aimo, Snappcar och Kinto och jämför med privat bil. 
   
 • På 1920-talet skickades en armé av arbetslösa ut i Sverige för att bygga vägar. De spikraka sträckorna, kallade AK-vägar, finns kvar än idag. 
   
 • I delrapporten från långtestförarna har fyrhjulsdriften slutat fungera i Mercedes GLB, VW ID.3 mjukvaruuppdateras till 2.0 för att få bukt med buggfesten, och Volvo V90 får dörrproblem. 
   
 • I garaget testar vi reflekterande kläder och belysning, allt för att kunna synas på bästa sätt i mörkret. 

Provkörd: Cupra Formentor e-Hybrid.

Provkörd: Mercedes S-klass.

Test: Hyundai Tucson möter Volvo XC40 och VW Tiguan.

Test av bildelningstjänster.

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.