Bild
Nästa artikel

Automobil Classic Cars 2015

Aktuellt nummer

Missa inte Classic Cars 2015, ett bookazine fullt av klassiska sportvagnar. Själfulla reportage snyggt paketerat och fullmatat med läckra bilder.

Classic Cars 2015

Nu har vi tryckt en vanlig tidning med Classic Cars! Ett 180 sidor tjockt specialnummer om de viktigaste sportbilarna. En tidning som verkligen går på djupet kring odödliga klassiker som BMW 3.0 CSL, Ferrari 512 BB, Lamborghini Espada och Lancia Delta Integrale för att nämna några få.
Tidningen Classic Cars innehåller höjdpunkterna ur Automobil de senaste tio åren, de viktigaste klassiska sportbilarna med de bästa bilderna och vassaste texterna svensk motorjournalistik har skådat. Ja, det är i alla fall vad vi själva tycker, men vi är å andra sidan part i målet. 
 
Tanken från början var att enbart göra Classic Cars i digital form men läsarens ord är lag, och många har efterfrågat en tryckt version så då testar vi ett experiment med just det. Kan en tidning som enbart innehåller långa, djupa, initierade artiklar om klassiska sportbilarna med fokus på epoken kring 80-talet fungera? Vi bestämde oss för att testa, och kryddade anrättningen med en del 60-, 70- och 90-tal också. 
Tyvärr måste vi göra er trogna prenumeranter besvikna, om ni har alla nummer av Automobil i pärmar är det här inte tidningen för er - ni har redan läst artiklarna. Det är däremot en möjlighet för alla andra att få 188 sidor med de bästa sportvagnsklassikerna för endast 99 kronor. 

Automobil Classic Cars 2015 – innehåller bland annat:

– Sportvagnsauktion. Köplust! RM Auctions och Sotheby's gick nyligen samman om exklusiva bilauktioner. Ur ett enormt utbud har vi vaskat fram några rariteter som får bankkontot att koka.

– Ferrari 512 BB. Modellen som blev Ferraris mittmotoriserade svar på Lamborghini Miura. Platt tolva, kraftfull kaross signerad Fioravanti och närmare 300 knyck – vilken bil!

– BMW 3,0 CSL. Lättad i karossplåten och i minsta detalj, utvecklad av Alpina och med ett givet uppdrag att bräda Ford Capri i touringracing. Batmobile blev en instant classic.

– Chevrolet Corvette. Tredje året för Sting Ray betydde bland annat en rejäl Big Block för farten och skivbromsar runt om för att få stopp. Häng med i  ett makalöst exemplar!

– Porsche RS x 5. Full hand med lättade, trimmade RS-versioner av 911 i olika generationer. Vilken skulle bli din favorit efter en drömdag på racerbanan? Läs och fundera!

– Jaguar MkII. 1960-talets BMW M5 fast från England och kultiverad, en berättarkaraktär som gör att man gärna slår sig ned bland allt läder och trä och dröjer länge, länge.

– Ferrari 328 GTB. 1980-talets Ferrari för  en något bredare massa föddes under en ovanligt lycklig månfas: rivig och rapp mitt-V8, sagolika karosslinjer, tv-seriekändis …

– Lancia Delta Integrale. Buljongtärning som vid minsta kontakt med bensin löses upp och blir ett formidabelt, fyrhjulsdrivet kraftpaket argt på allt och alla. Törs du närma dig?


– Lotus Elan Sprint. Beviset för att körglädje inte har ett smack med storlek eller motorstyrka att göra, men desto mer med balans, styrning och låg vikt. Oöverträffat kul i 50 år!

– Alfa Romeo GTV6. Oräkneliga sportvagnsdrömmar har börjat just här, så tack Alfa Romeo för den här ursnygga, roliga och lätt knasiga klassikern som fortfarande fängslar folket!

Detta plus mycket mer!

Taggar: Aktuellt nummer
Automobil Classic Cars 2015

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.