Bild
Nästa artikel
Rosttest: Volvo V70 Bi-Fuel (2006)

Rosttest: Volvo V70 Bi-Fuel (2006)

Rost

Volvo V70 har redan tidigare visat sig vara en av de bäst rostskyddade bilarna på marknaden och det finns ingen anledning att ändra på det omdömet, trots att Volvo tycks ha skurit ned lite på rostskyddet

Vissa balkar undertill saknar behandling. I bakre hjulhusen sitter numera en ljuddämpande filt som samlar fukt. Dörrarna är bara tätade med lim i nederkant.

Bilen saknar stänklappar men sparklådorna skyddas av plast och ingen plåt blästras av grussprut. Alla skarvar är omsorgsfullt tätade. Att Volvo bara ger åtta års rostskyddsgaranti verkar väl försiktigt. Betyget står kvar på topp, en femma.

Bilen är besiktad av Rostskydds-Metoder AB.

Rostskyddsgaranti: 8 år.

Testinformation

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Volvo V70

Kommentarer

#1
2013-12-29 13:03

Det är främst i dörrarna som rosten kommer på V70 årsmod. 2000-2007. P2-plattformen.
Framdörrarnas nedre/främre hörn samt fram på bakdörrarna, där gummilisten ligger mot lacken på dörren och stänger in fukt, smuts och salt. Att tvätta där håller kvar vattnet, en svår fråga om man ska blöta eller försöka hålla torrt.

Hade ingen rost på den gamla 850'n, men på denna nyare V70 har ni nog missat att kolla och undersöka listerna när ni gjorde testet.
Skulle vilja sätta betyget till en stark 4, för den är annars ok i rostskyddet.
Problemet finns självklart även på plattformssyskonen XC70 och S60. eftersom de har identiska delar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.