Bild
Nästa artikel

Rosttest: Volvo S60 (2005)

Rost

Volvo S60 är erkänt rostbeständig. Huv och baklucka är av aluminium och vaxbehandlingen noggrann. I ett tidigare nummer av papperstidningen Vi Bilägare besiktades en fem år gammal S60 som rullat drygt 12 000 mil.

Vår rostexpert fann ingen anledning att ändra på tidigare toppbetyg, en femma. Volvos rostskyddsbehandling hör till marknadens bästa.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 8 år.

Testinformation

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Volvo S60

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.