Bild
Nästa artikel

Rosttest: Volvo Cross Country (2001)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Det här är en bil som är gjord för att hålla och se fin ut länge. Rostskyddet håller en mycket hög kvalitet. Utsatta plåtar är galvade på två sidor. Motorhuven är i aluminium och bakluckan i plast. Volvon har mycket välgjorda och täta innerskärmar runt om och dörrlisterna är täta.

Undertill har bilen fått en bra efterbehandling med vax i alla utsatta hålrum.
Alla skarvar är noggrant tätade och bottenplattan har bra slitskydd av PVC. Bromsrören är av en speciellt rostbeständig legering och bränsletanken är av plast. Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström på Rostskyddsmetoder AB ger högsta betyg.

Rostskyddsgaranti: 8 år.

Testinformation

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Volvo XC70

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.