Bild
Nästa artikel

Rosttest: Volvo 940 (1998)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Volvos konstruktion med ventilerade tröskellådor fungerar alldeles utmärkt. Detta plus en invändig vaxbehandling gör att tröskellådorna kommer att klara sig mycket bra många år framåt. Balkarna är också behandlade med vax, men inte övriga hålrum. Positivt är att Volvo har rejäla innerskärmar både fram och bak.

Jämfört med tidigare årsmodeller har Volvo minskat användningen av slitskydd på bottenplattan. Erfarenhetsmässigt kommer 940 på sikt att få problem med angrepp runt domkraftfästet fram, skarven i batterihyllan och skarvarna i reservhjulsbaljan.

Rostskyddsgaranti: 8 år.

Testinformation

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Volvo 940

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.