Bild
Nästa artikel
Rost

Rosttest: Volkswagen Golf 1.6 (2000)

Publicerad 24 september 2000 (uppdaterad 28 november 2016)

Nya VW Golf var först med hela 12 års garanti mot genomrostning. VW Golf har ett mycket gediget rostskydd med en helgalvad kaross i botten och välgjord efterbehandling med vax på utsatta ställen.

Dörrar och balksystem är effektivt behandlade med hålrumsvätska och den nya utformningen av bakskärmarna, som saknar smutssamlande kanter, är vettig. Under bilen finns ett heltäckande slitskydd och i alla hjulhus sitter innerskärmar av bra konstruktion.

På minuskontot noteras att motorhuven, som brukar vara rostkänslig, inte är behandlad med rostskyddsvätska och att sprickbildningar fanns i slitskyddet under bilen. Men trots dessa anmärkningar är VW Golf ovanligt väl rustad för att möta rostens angrepp.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg rost: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.