Bild
Nästa artikel

Rosttest: Volkswagen CC (2012)

Rost

VW CC är från rostskyddssynpunkt identisk med Passat CC, testad i ViB 2008. Bilen är helt byggd av plåt men rostskyddad enligt VW:s erkänt goda traditioner. Utsatta skarvar är väl tätade och såväl balksystemet under bilen som huv och dörrar har invändigt behandlats med vax.

Plastsköldar ger extra skydd för underredet. Sparklådornas skarvar är visserligen vända nedåt på traditionellt vis men skyddas av plastlister. Små stänklappar bakom framhjulen tar udden av det värsta sprutet.

Avgassystemet är rostfritt, framvagnen av aluminium och reservhjulsbaljan av plast. Innerskärmar av filt baktill ger minus men betyget blir ändå en fyra.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Volkswagen CC.

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.