Bild
Nästa artikel

Rosttest: Toyota Corolla Verso (2004)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskydds-Metoder AB.

Toyota Corolla Verso är inte rostskyddad som man skulle kunna förvänta sig av en ny Toyota. Det finns överhuvudtaget ingen behandling i balkar och hålrum under bilen och flera skarvar är helt otätade.
 

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Toyota Corolla Verso är inte rostskyddad som man skulle kunna förvänta sig av en ny Toyota. Det finns överhuvudtaget ingen behandling i balkar och hålrum under bilen och flera skarvar är helt otätade.

Bränsletanken är i plåt, bakskärmarna har en smutssamlande hylla och i hjulhusen bak sitter innerskärmar av filt. Slitskyddet under bilen är sparsamt och finns bara på de allra mest utsatta ställena. Även Corolla Verso saknar stänklappar.

Till det positiva hör att Toyota förbättrat behandlingen i huv, backlucka och dörrar. Dessa har även välgjorda limfogar. Tätningen av de skarvar under bilen som är behandlade är också bättre än tidigare.

Men totalt sett räcker Toyotas ansträngningar bara till en tvåa i betyg. Underkänt med andra ord.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Toyota Corolla

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.