Bild
Nästa artikel

Rosttest: Toyota Corolla Touring 1,6 Linea Sol (2004)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Bakluckans och dörrarnas nederkant liksom huvens framkant är behandlade. Bra limning i dörrar, huv och baklucka. Plastinnerskärm fram. Tyvärr filtinnerskärmar bak, som håller kvar fukten. Stänklappar av mindre modell fram och bak.

Få skarvar, men smutssamlande plastlist under dörrtröskellåda. Plåttank. Skarvar tätade relativt bra men sparsamt slitskydd.Tveksam dränering i längsgående balkar och rostskyddsbehandling saknas helt i balkar och hålrum.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Toyota Corolla

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.