Nästa artikel
Rosttest: Subaru Forester (2013)
Rost

Rosttest: Subaru Forester (2013)

Publicerad 11 juli 2013 (uppdaterad 28 november 2016)

Nya Forester har försetts med huv i aluminium. För övrigt är bilen i plåt. Bakluckan har bra tätade hörn men ingen behandling inuti. Dörrarna har visst vaxskydd men inte tätade hörn. Fram- och baktill skyddar plastinnerskärmar. Luftig och bra konstruktion av framskärm.

Bakskärmen har en smutssamlande hylla men med plåtskarv tätad genom limning. Dörren utgör en del av bakskärmen – mindre bra (se bild på sid 36). Stänklappar saknas. Bränsletank och rör i plåt. Undertill är visssa karosskarvar tätade och det finns ett slitskydd på de mest utsatta partierna. Hålrumsbehandling finns däremot inte.

Bilen är besiktigad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Subaru Forester AWD 2.0D XS
Betyg rost: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-03-16 17:22
Rubbe

Konstruktion med gummilisten på nedkanten på dörrarna måste vara från 70 talet, vilken rostsammlarlist. hållit på så länge och byggt bilar och inte lärt sig någonting. Var sugen på en forester men stängde igen ganska fort och gick därifrån efter provkörningen då man såg hur de gjort. En riktig smutssammlare. synd på en sådan trevlig bil

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.