Bild
Nästa artikel

Rosttest: SKODA Roomster (2009)

Rost
Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Skoda Roomster har bara tio års rostskyddsgaranti men är bättre behandlad än många andra bilar. Hålrummen i dörrar och baklucka och är sprutade med vax. Motorhuven är bitvis ihopnitad vilket sörjer för en god ventilation.

Underredet täcks med kraftiga plastsköldar. Under dessa är bilen endast lackad men det finns rostskyddsmedel inuti alla balkar. Skarvarna är få och tätade där de utsätts för fukt och vägsmuts.

De breda plastlister som skiljer Scoutmodellen från vanliga Roomster skyddar karossens sidor från att blästras av vägsprut men bakom dem kan fuktig smuts packas.

Små och täta skärmkanter, väl täckande innerskärmar och mycket bra behandlade sparklådor kompletterar skyddet och ger Skoda Roomster Scout en fyra i rostbetyg.

Rostskyddsgaranti: 10 år.

Testinformation

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Skoda Roomster

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.