Bild
Nästa artikel

Rosttest: Skoda Octavia RS (2001)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskydds-Metoder AB.
 

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Tio års rostskyddsgaranti verkar inte i överkant för Skoda Octavia. Den är rostskyddad på de flesta moderna sätt. Dels är konstruktionen fri från känsliga skarvar och dels är hela karossen helgalvad. Alla hålrum är ordentligt behandlade med vax och det sitter innerskärmar både fram och bak. Bränsletanken är av plast. Betyget från Vi Bilägares rostexpert, Thomas Widström på Rostskydds-Metoder, blir en stark fyra.

Rostskyddsgaranti: 10 år.

Testinformation

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Skoda Octavia

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.