Bild
Nästa artikel
Rosttest: Renault Twingo (2012)

Rosttest: Renault Twingo (2012)

Rost

Twingo har plastskärmar fram och det är perfekt från rostskyddssynpunkt. Den invändiga behandlingen i dörrar, huv och baklucka är också bra och dessutom är plåtomvikningarnas tätningar omsorgsfullt gjorda.

Under bilen finns ett rejält slitskydd och balkar och hålrum är invändigt behandlade med ett vältäckande rostskyddsvax. Innerskärmar bak saknas, men det har kompenserats med en gedigen PVC-behandling. Dörrtrösklarnas skarvar är vända nedåt – i hjulsprutet – men är bra tätade och har en förtroendeingivande invändig behandling.  

På minuskontot noteras egentligen bara att stänklappar saknas. Men det hindrar inte att Renault får högsta rostskyddsbetyg.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Renault Twingo

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Renault Twingo

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.