Bild
Nästa artikel

Rosttest: Renault Scénic (2000)

Rost

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Förlängd garanti innebär endast smärre förbättringar. Det vaxbaserade slitskyddet täcker inte alla skarvar och fogar som finns i underredet. Tröskellådan är godkänt behandlad liksom B-stolpens nederkant. Däremot saknas helt behandling i huv, dörrar och baklucka. Ett ytterst sparsam behandling har gjorts i balkar.

Konstruktionsmässigt är Scénic inte till belåtenhet. Innerskärmarna är av filtmaterial, skärmkanterna är inåtsvängda - smutssamlande - och lapptäcket av plåtbitar bäddar för många riskfyllda skarvar.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 2 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Renault Scenic

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.