Bild
Nästa artikel

Rosttest: Renault Mégane (2009)

Rost

Nya Mégane är tillverkad helt i stålplåt. Tidigare version hade framskärmar av plast - en liten försämring. Men å andra sidan har Megane ett av marknadens absolut bästa rostskydd.

Motorhuv, dörrar och baklucka är behandlade inuti och har väl tätade fogar också i hörnen där det är som viktigast. Framskärmens infästning är bra gjord.

Bakskärmen är bra gjord och Megane har hårda väl skyddande plastinnerskärmar både fram och bak. Sparklådorna är bra skyddade med skarven liggande inåt. Undertill har Renault valt att göra en mycket bra rostskyddsbehandling i stället för att täcka med plastpaneler.

Hålutrymmen och balkar är sprutade med tunn inträngande vätska och alla karosskarvar  är tätade. Dessutom är reservhjulsbalja, bakre golv och bränsletanken, som tidigare, tillverkat av plast.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Renault Megane

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.