Bild
Nästa artikel

Rosttest: Renault Laguna Sport Tourer 2,0 dCi

Rost

Nya Laguna håller inte samma höga klass som sin föregångare. Det som får kritik är bland annat tröskellådornas nedåtvända skarvar, avsaknaden av stänklappar och de utstickande bakskärmarna, som riskerar att bli blästrade av hjulsprutet.

Andra försämringar är att framskärmarna numera är i plåt istället för plast och att det snålats in på slitskyddet under bilen. På Laguna III är större delen av underredet täckt av plastsköldar och innanför dem finns ingen som helst behandling.

Plus i protokollet blir det däremot för motorhuv i aluminium, baklucka i plast, bra skärmkanter bak och att det sitter plastinnerskärmar i alla hjulhus. Huv och dörrar är invändigt behandlade och har välgjorda tätningar. Skarvarna under bilen är också bra tätade, även allra längst bak, och alla balkar är behandlade inuti.

- Rostskyddet är fortfarande bra. Men en märkbar försämring har skett jämfört med förra Laguna som fick högsta betyg, kommenterar Thomas Widström.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Modeller i det här testet:

Renault Laguna Sport Tourer 2.0 dCi Dynamique

Betyg: 4 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Renault Laguna
Rosttest: Renault Laguna Sport Tourer 2,0 dCi

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.