Bild
Nästa artikel

Rosttest: Renault Laguna (2001)

Rost

Renault Laguna är mycket bra rustad för att stå emot rosten. Konstruktionen är vettig med få skarvar och karossen är gediget galvaniserad. Behandlingen i hålrummen är välgjord, slitskyddet under bilen heltäckande, bränsletanken är i plast och motorhuven i aluminium.

Laguna har även framskärmar och baklucka i plast för att rosten inte ska få fäste. Bilen får högsta betyg, med ett extra plus. Laguna är näst intill perfekt rostskyddad. Till och med avgassystemet är rostfritt.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Renault Laguna

Kommentarer

#1
2012-02-01 22:29

Skönt att vi valde en bra bil i rosthänseende...

Vi har en 03:a, gjorde dock en rostskyddsbehandling själv förra sommaren...

Trevlig bil till ett bra pris...

Hälsn Jan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.