Bild
Nästa artikel
Rosttest: Renault Grand Scenic 2,0 Elegance (2007)

Rosttest: Renault Grand Scenic 2,0 Elegance (2007)

Rost

Renault Grand Scénic ståtar med högsta rostbetyg. Den har framskärmar av plast. Huven är visserligen av plåt, men bra behandlad invändigt. Dörrarna saknar visserligen inre behandling, men är väl tätade mot fukt.

Underredet har ett välgjort slitskydd, skarvarna har tätats och inuti balkarna finns gott om vax. Tröskellådans skarv är vänd inåt istället för nedåt, vilket betyder att den är skyddad mot drivhjulens sprut som dessvärre inte stoppas av några stänklappar.

Bilen är besiktad av Rostskydds-Metoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år.

Testinformation

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.