Bild
Nästa artikel

Rosttest: Renault Espace 2,0 T (2003)

Rost

Med framskärmar och baklucka i plast samt motorhuv och dörrar i aluminium, har Espace mycket goda förutsättningar för ett gott rostskydd. När sedan också tanken är i plast finns inte mycket kvar som kan rosta.

Dessutom har Renault visserligen små men dock stänkskydd bakom framhjulen. Alla skarvar i bottenplattan är bra tätade och alla invändiga hålrum är behandlade med vax, till och med i dörrarna trots att de är i aluminium.

Slitskyddet är bra med undantag för några kala fläckar framför bakaxeln. Betyget blir trots det en 5:a.

Bilen är besiktad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Renault Espace

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.