Bild
Nästa artikel
Rosttest: Renault Clio (2013)

Rosttest: Renault Clio (2013)

Rost

Nya Clio har framskärmar i plast och övriga karossen i zinkskyddad stålplåt. Huv, baklucka och dörrar har bra skyddade skarvar genom limning och är skyddade med vax i fram- respektive nederkant. Bakskärmen har en bra konstruktion. Clio har plastinnerskärmar både fram och bak.

Dörrarna har plastklädd nederdel – en konstruktion på gott och ont. Tröskelbalken har inåtvänd skyddad skarv, en dyr men bra lösning. Balkar och hålrum har behandlats med vax. Bra slitskydd och väl tätade skarvar.

Clio har inga stänklappar men små lappar vid hjulhusens framkant och ingen skarv på tröskelbalken.

Bilen är besiktigad av Rostskyddsmetoder AB.

Rostskyddsgaranti: 12 år

Testinformation

Modeller i det här testet:

Renault Clio Sport Tourer Dynamique TCE90

Betyg: 5 av 5

Betyg

  • 5. Materialval, konstruktioner och övriga skyddsåtgärder är effektiva. Rostangrepp bör inte komma inom de första sex åren.
  • 4. Välgjort rostskydd med några tveksamma konstruktionslösningar som på sikt kan orsaka problem.
  • 3. Normalbra rostskydd där någon form av behandling gjorts i fabrik eller i efterhand. Konstruktioner/material kan under en tid rädda sämre behandling.
  • 2. Behandlingen är sparsam eller saknas ofta helt och hållet. Oftast enbart material av stål. Angrepp inom några år, inte alltid synliga för blotta ögat.
  • 1. Undermåligt rostskydd. Bilarna klarar inte en vinter på saltindränkta vägar utan angrepp. Behandling rekommenderas omgående.
Taggar: Rost, Renault Clio

Kommentarer

#1
2013-09-22 10:47

Renault gör bra bilar med bra rostskydd. Min Mégane var rostfri och fick beröm av bilprovningen för att den var så ren och fin. Jag gratulerar Renault till ännu en vinnare med Clion.

#2
2013-09-23 08:32

Ser vi här ännu ett resultat av samarbetet med Volvo på den tiden det begav sig? Av tio modeller på rostfria listan så är fem Renault. Det är väl bra?

#3
2013-09-23 13:06

Det kan nog inte vara så att Volvo har lärt sig något utav Renault?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.